Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни кинули на фронт роти "Шторм Z": хто це та чим вони відрізняються від "вагнерівців"
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни кинули на фронт роти "Шторм Z": хто це та чим вони відрізняються від "вагнерівців"

Міноборони РФ використовує на фронті специфічні підрозділи з особливого контингенту рекрутів

17 травня 2023, 18:30 comments2948
Поділіться публікацією:

Росіяни на фронті почали використовувати штурмові роти "Шторм Z", що складаються із злочинців, які не встигли потрапити за ґрати. Про це повідомив представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телеканалу Freedom, пише "УНІАН".

Росіяни кинули на фронт роти "Шторм Z": хто це та чим вони відрізняються від "вагнерівців"

РФ кинула на фронт роти "Шторм Z" (фото з відкритих джерел)

Він розповів, що для заповнення втрат у російських військах Міноборони збирає рекрутів, використовуючи всі доступні джерела.

"Вони використовують і мобілізований, і бойовий армійський резерв (БАРС), і територіальні війська, в різні добровольчі батальйони заманюють, і зараз, наприклад, роти "Шторм Z", які формують з людей, що мають проблеми з законом", – заявив Череватий.

Череватий наголосив, що підрозділи "Шторм Z" комплектуються з росіян, які мають проблеми з законом. Зокрема, мова йде про тих осіб, кому було зроблено пропозицію – сісти у в'язницю або стати "добровольцем" на війні. Цим вони й відрізняється від найманців "групи Вагнера", яких раніше вербували безпосередньо у в'язницях.

"Можна сказати, що МО РФ перехоплює ініціативу у "Вагнера", якому зараз дещо підрізали в цьому напрямку можливість наповнення особовим складом, і тому вони використовують такі ж методи. Через військкомати замість того, щоб як і раніше віддавати їх "Вагнеру", намагаються створювати ці "Шторм Z" роти", – розповів спікер.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Росії формують нову армію, яку можуть направити в УкраїнуУ Росії "відроджують" 25-ту армію, яка воювала у Другій світовій війні. Туди почали вербувати офіцерів із Бурятії та строковиків із Іркутської області. Жителька Улан-Уде Ніна розповіла "Людям Байкалу", що у місцевих Viber-чатах розсилають повідомлення про те, що в Бурятії набирають офіцерів для служби у новосформованій 25-й загальновійськовій армії. В оголошенні є номер військкомату Радянського та Залізничного районів Улан-Уде, а також мобільний номер одного із його співробітників.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини