Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни хочуть захопити всю лівобережну Україну. Які в них терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни хочуть захопити всю лівобережну Україну. Які в них терміни

Короткостроковий план окупантів полягає у захоплені Часового Яру, середньостроковий – у захопленні всієї Донецької області, сказав в ефірі 24 каналу голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко

18 квітня 2024, 14:56 comments5507
Поділіться публікацією:

Окупанти готуються до свого наступу на Україну на початку червня. Як відзначив Іван Тимочко, зараз вони мають суттєву перевагу над Силами оборони у живій силі та озброєнні. При цьому, за його словами, загарбники мають чіткі плани щодо захоплення нових територій.

Росіяни хочуть захопити всю лівобережну Україну. Які в них терміни

Війна в Україні

Зокрема, як каже Тимочко, у короткостроковій перспективі вони хочуть окупувати Часів Яр. При цьому відомо, що кремлівський диктатор Володимир Путін поставив завдання перед своєю армією захопити це місто до 9 травня.

У середньостроковій перспективі загарбники хочуть встановити контроль над всією Донецькою областю. І в довгостроковій перспективі, до кінця поточного року, каже Тимочко, вороги хочуть зайняти територію лівобережної України.

При цьому експерт нагадав, що країна-агресор виділила 120 млрд доларів на свою армію. За його словами, у поточному році Росія виділяє 6% свого ВВП на війну в Україні, при цьому відомо, що минулого року цей відсоток станови 3,9 від ВВП. Втім експерт не виключив, що непрямі видатки на ведення війни в Україні можуть бути навіть в рази більшими.

Правда, говорить Тимочко, в такому режимі країна-агресор довго не зможе витримати, саме тому вона намагається зараз по максимуму досягнути "своїх цілей" в Україні. При цьому він додав, що Сили оборони в будь-якому разі будуть протистояти загарбникам і намагатися зірвати всі їх плани.

Тимочко додав, що тільки єдність в країні зможе зупинити ворога і спонукати партнерів краще допомагати Україні. За його словами, як тільки українці демонструють єдність, західні партнери починають ворушитися із підтримкою, оскільки бачать, що українці готові продовжувати спротив.

Щодо допомоги США, яка врешті може бути розблокованою, то Тимочко каже, що Україні вкрай потрібні системи протиповітряної оборони, щоб боротися з ворожими КАБами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що наразі невідомо, коли фронт отримає зброю, якщо в США таки ухвалять законопроект про допомогу Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини