Росіяни готують масову депортацію українських дітей: названо область

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, як Росія продовжує геноцид українського народу

Після захоплення більшості Луганської області російські окупанти взялися за дітей, які залишилися на території захопленого регіону. Для цього на територію області приїхала "уповноважена з прав дитини за президента РФ". У планах ворога найближчим часом вивезти до Росії близько 100 дітей. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в Телеграм повідомив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Глава Луганщини зазначив, що росіяни не опинилися від своїх планів щодо геноциду українського народу. І депортація дітей українців – це один із елементів масштабного плану Росії щодо викорінення української нації. Росія до цього підходить планомірно. На захоплених територіях починає боротися з усім українським, позбавляти Україну її майбутнього.

За словами Сергія Гайдая, насамперед окупанти на захоплених територіях беруться за чоловіків, яких масово мобілізують та відправляють на "передок", потім беруться за дітей, яких просто вивозять до Росії. Росіяни вважають, що не варто витрачати гроші на фінансування інтернатів, не хочуть вкладати фінанси у дітей, вважають, що простіше їх вивезти.

Гайдай зазначив, що паралельно російські війська посилюють наступальний потенціал на Луганщині. Вони продовжують стирати з лиця землі вдома, руйнуючи долі людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗСУ підтвердили нові удари по Антонівському та Каховському мостах.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗСУ вдарили HIMARS по пунктах окупантів у Мелітополі: подробиці розповів мер Мелітополя Іван Федоров.