Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни готують «банзай-наступ» на Харків: Чого хочуть досягнути
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни готують «банзай-наступ» на Харків: Чого хочуть досягнути

Російські загарбники готують так званий «банзай-наступ» на Харків, про це в ефірі Radio NV повідомив експерт Defence Express Іван Киричевський. За його словами, воно поп’є крові українським захисникам

6 травня 2024, 16:48 comments2662
Поділіться публікацією:

Російські загарбники планують накопичити 70 тисяч військових, щоб почати наступ на український Харків, заявив Іван Киричевський.

Росіяни готують «банзай-наступ» на Харків: Чого хочуть досягнути

Харків

За його словами, такої кількості військових явно недостатньо для того, щоб захопити місто і понесуть великі втрати. Проте, додав експерт, таким наступом вони будуть відволікати Сили оборони.

"Саме тому "банзай-наступ",
— сказав Киричевський і додав, що мова буде йти про самовбивчий кидок окупантів, який все ж поп'є крові українським захисникам.

Окрім того, експерт відзначив, що зі сторони російських загарбників війна в Україні почала переходити в політичну фазу. Тобто, додав аналітик, це означає, що політика врешті починає домінувати над будь-якими військовими міркуваннями.

При цьому Киричевський додав, що в Україні також з’являються певного роду політичні елементи. За його словами, Україна прагне максимально привернути увагу західних партнерів, щоб вони не почувалися розслаблено. При цьому, Київ хоче максимально покращити свої позиції, щоб вийти на найкращі для себе умови під час переговорів, які можуть відбутися в 2025 році.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російський диктатор Володимир Путін і далі носиться із думкою про захоплення Харкова. Наразі окупанти для цього не мають достатньо ні сил, ні засобів, тому планомірно знищують місто ракетами. Місцеві депутати кажуть, що таким чином диктатор хоче, щоб жителі Харкова виїхали з міста. Таким чином, там буде створена "сіра зона".

Окрім того, за інформацією американських аналітиків російське військове командування формує Північне угруповання військ із елементів Ленінградського військового округу щодо операцій на Бєлгородсько-Харківському оперативному напрямі. Проте армія РФ не має достатньо сил для захоплення таких обласних центрів, як Харків чи Суми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини