Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни дійшли до важливої шахти у Торецьку
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни дійшли до важливої шахти у Торецьку

У бригаді "Лють" кажуть, що ситуація в місті дуже динамічна.

8 жовтня 2024, 22:10
Поділіться публікацією:

 Сили російської армії зайшли в місто Торецьк, що знаходиться у Бахмутському районі Донецької області, та змогли дійти до шахти "Центральна".

Росіяни дійшли до важливої шахти  у Торецьку

Бої за Торецьк (фото з відкритих джерел)

Про це повідомив речник Обʼєднаної штурмової бригади Національної поліції "Лють" Артем Джепко в етері Радіо Свобода. "Російські військові в місті, тут безглуздо казати інше, це дійсно так. Вони зайшли вулицею Центральною і дійшли до шахти", — визнав Джепко.

За його словами, ситуація в Торецьку дуже динамічна та постійно змінюється. "Бувало навіть таке, що в багатоквартирному будинку на першому поверсі ми працюємо, а на другому — росіяни, і ми намагаємося їх вибити. Тому важко говорити… не тому, що я не хочу сказати, а тому, що ситуація дійсно досить динамічна. Зараз це можуть бути якісь два-три багатоквартирні будинки, які вони можуть зайняти, а через годину їх вже там немає, тому що ми їх вибили", — пояснив він.

Речник також зазначив, що окупація міста може поставити під удар Слов’янсько-Краматорську агломерацію, тому українські військові намагаються не допустити цього сценарію.

"Костянтинівка буде прострілюватися, Дружківка, Краматорськ, Слов’янськ. Тобто сили РФ будуть гатити і по цих містах. Ми це прекрасно розуміємо і докладаємо зусиль для того, щоб цього не сталося", — підсумував Джепко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сили оборони можуть вийти із Торецька. Ситуація в боях за Торецьк може скластися так, що українським силам доведеться відступати, заявив військовий аналітик і ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман в ефірі Радіо NV. Він наголосив, що вуличні бої в місті можуть затягнутися, оскільки кожен будинок використовується як своєрідна фортеця. Гетьман охарактеризував Торецьк як "сіру зону", де українські військові переважно ведуть контрудари, намагаючись повернути втрачені вогневі позиції.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини