Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія здатна вести прикордонні бої у двох українських областях: які плани у Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія здатна вести прикордонні бої у двох українських областях: які плани у Кремля

РФ можуть спробувати відтягнути українські сили з фронту

8 травня 2024, 22:15
Поділіться публікацією:

Зараз РФ не має достатніх  сил, щоб  наступати  на Харків та Суми, але ворог здатний  вести прикордонні бої.

Росія здатна вести прикордонні бої у двох українських областях: які плани у Кремля

РФ може вести прикордонні бої у двох українських областях (фото з відкритих джерел)

Про це заявив  екс-заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони, генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос.  Як він стверджує, загарбник тримає  в Брянській, Бєлгородській та Курській областях сили та засоби на рівні 50 тисяч.

"Їм цього явно недостатньо для початку наступальних дій. Однак це може дати противнику спроможність ведення прикордонних боїв з метою відтягування наших сил та засобів від російсько-українського фронту. Це вони роблять досить ефективно", — повідомив він під час  ефіру на Еспресо.

Генерал каже, що на інших  участках  фронту ситуація є  достатньо складною, бо росіяни   створили велику перевагу в артилерії та чисельності, ще панують в  повітрі.

"Одне з головних завдань, яке українська влада мусить вирішувати, — не тільки забезпечення необхідної кількості зброї для наших хлопців на передньому краї, але й забезпечення людьми, які б могли змінити бійців в окопах", -  підсумував він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи реальний сценарій захоплення ХарковаМайбутній  наступ російських окупаційних  військ на Харків і Суми, про що  пишуть  західні ЗМІ, неможливий з об'єктивних причин,  пояснив  полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт Роман Світан. 

Як  заявив полковник в інтерв'ю Obozrevatel, РФ не розпочинатиме масштабних бойових дій в  новому напрямку, доки  повністю не окупують українські  території, які  вписали до  російської конституції (Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську, — ред.).

При цьому військовий упевнений, що розгортання  угрупування  на кордоні Харківської та Сумської областей потрібно  загарбникам ще й для того, щоб "зв'язати" наші війська на цьому напрямку, аби  ЗСУ не змогли перекидати підкріплення до Донецької та Луганської областей.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини