Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія збирає біля кордонів України війська: Умєров насторожив заявою
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія збирає біля кордонів України війська: Умєров насторожив заявою

Терористична РФ і далі прагне завоювати Україну, сказав в інтерв'ю Reuters міністр оборони Рустем Умєров. За його словами, загарбники збирають біля кордонів велике угрупування військ

28 травня 2024, 19:44
Поділіться публікацією:

Сили оборони України стабілізували фронт на північному сході Харківської області, де терористична Росія розпочала атаки на початку місяця. Однак загарбники готуються до нового наступу і планують перекинути ще 200-300 тисяч військових до України, заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

Росія збирає біля кордонів України війська: Умєров насторожив заявою

Рустем Умєров

Як підкреслив міністр, мета окупантів зрозуміла, вони прагнуть відкрити новий фронт на півночі, щоб використовувати всю свою живу силу і вогневу міць проти нашої країни. Умєров додав, що росіяни прагнуть знищити українців, як націю.

Окрім того, міністр наголосив на необхідності збільшення постачання зброї та вогневої потужності, щоб зламати плани російських окупантів і не дозволити їм просуватися вглиб країни. Як підкреслив Умєров, насправді час має вирішальне значення, і для того, щоб відбити атаки, Силам оборони потрібно отримувати постачання вчасно.

При цьому Умєров повідомив, що близько 1,2 мільйона осіб оновили свої військові дані онлайн, як цього вимагає законодавство для сприяння призову, але не уточнив, скільки осіб уряд планує мобілізувати. Військові аналітики оцінюють чисельність українських військовослужбовців, включаючи силовиків та правоохоронців, у понад мільйон осіб.

За словами міністра оборони, терористична Росія зібрала в Україні та поблизу її кордонів 500 000 військовослужбовців і планує додати до них ще 200-300 тисяч. Він також зазначив, що ворог щодня атакує Україну з використанням 300 літаків та гелікоптерів.

Основним військовим завданням України на найближчі місяці, за словами Умєрова, буде утримання своїх оборонних рубежів та придушення ворога, одночасно посилюючи військові можливості в повітрі, на морі і на суші. Він висловив надію, що винищувачі F-16 будуть доставлені "дуже і дуже скоро".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Німеччина та США категорично забороняють бити їх ракетами по території РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини