Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія заявила про атаку на атомний об'єкт
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія заявила про атаку на атомний об'єкт

Після нападу російських БПЛА на Хмельницьку АЕС, Росія заявила, що Україна намагалась атакувати Курську АЕС

27 жовтня 2023, 16:20
Поділіться публікацією:

Російська державна компанія "Росенергоатом" стверджує, що напередодні ввечері "ворожі безпілотники"  спробували атакувати Курську атомну електростанцію. По це повідомляють "Коментарі".

Росія заявила про атаку на атомний об'єкт

Курська АЕС

За словами росіян, до АЕС прямували три БПЛА, але вони були збиті. На роботу АЕС це не вплинуло, радіаційних фон навколо неї в нормі. За непідтвердженими даними російських телеграм-каналів,  один дрон був збитий над КПП адміністративного корпусу АЕС, другий посаджений силами ППО на території станції, в кінологічному містечку, а третій — вибухнув поряд зі сховищем ядерних решток, через що був пощкоджений фасад приміщення.

Нагадаємо, що напередодні російські дрони атакували територію Хмельницької АЕС, вони були збиті ППО, але уламками були пошкодженні  адміністративно-побутовий та лабораторно-побутовий корпуси станції. Але на її роботі це не відобразилось, радіаційний фон у нормі.

Курська атомна електростанція — діюча АЕС, розташована в місті Курчатов, Курської області, Росія. На березі річки Сейм за 40 км від Курська. Станція складається з чотирьох енергоблоків загальною потужністю 4 ГВт. Курська АЕС стала другою станцією з реакторами типу РБМК-1000 після Ленінградської АЕС, запущеної в 1973 році, та має аналогічний план з Чорнобильською АЕС. 

Тим часом, Нетаньяху відмовився підписати план вторгнення до Гази. Глава ізраїльського уряду побоюється, що залишиться винним у разі невдачі.

Україна не отримає 50 мільярдів євро допомоги. Прем'єра Словаччини непокоїть рівень корупції в Україні.

А спікер Палати представників США зробив нову заяву про війну. Джонсон заявив, що США не допустять перемоги Росії, бо це може підштовхнути Китай до війни з Тайванем. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини