Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія взялася за старе: знову краде українське зерно
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія взялася за старе: знову краде українське зерно

Російські загарбники проводять традиційну для себе політику розграбування

29 листопада 2023, 18:28
Поділіться публікацією:

Російські окупанти знову вивозять через кримські порти збіжжя, викрадене на територіях тимчасово окупованих регіонів півдня Україні. Про це повідомляє Центр національного спротиву, пише портал "Коментарі".

Росія взялася за старе: знову краде українське зерно

Окупанти знову вивозять українське зерно. Фото з відкритих джерел

У Центрі спротиву наголосили, що на захоплених територіях України росіяни здійснюють типову для себе політику, займаючись, зокрема, грабежами та зароблянням грошей на війні. 

Як відзначили у Центрі, у портах Криму зафіксовано незаконне вивезення зерна з півдня України до портів Сирії та Ірану.

Наголошується, що в інтересах окупантів перевезенням вкраденого в українських аграріїв збіжжя займаються суховантажі “Зафар” та “Матрос Кошка”.

За інформацією Центру національного спротиву, окупанти забирають зерно у місцевих фермерів за фіксованою ціною, яка суттєво нижча ринкової, після чого перепродають вже за ринковою ціною. Отриманні надприбутки росіяни кладуть собі в кишені. При цьому загарбники забороняють фермерам продавати власне зерно без їхнього дозволу.

У 2022 року на адресу окупантів неодноразову звучали звинувачення у незаконному заволодінні зерном на окупованих територіях правобережжя Херсонської області.

У Центрі закликали мешканців окупованих територій відслідковувати рух транспорту з українським зерном та повідомляти про це українське підпілля.

Раніше портал "Коментарі" писав, що на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники змушують місцевих дітей прославляти війну. У початкових класах шкіл проводиться акція "лист солдату". У межах неї пропагандисти цинічно змушують українських дітей під диктування “вчителя” писати листи окупантам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини