Росія вперше пішла так масово у наступ: у ЗСУ розповіли, яке місто тримає оборону

Захисники зазначають, що настільки масованих атак на цьому напрямку вони раніше не бачили

Російські загарбники і раніше робили спроби атакувати Авдіївку, намагалися обійти місто з флангів, але настільки масованих атак під час повномасштабного вторгнення ще не було. Українські захисники вже підбили понад 60 одиниць техніки супротивника. Такого ще жодного разу не було на цьому напрямі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

"Ситуація залишається дуже напруженою. Дійсно, вчора вони масовано пішли в наступ. Приблизно з 3-ї почалися масовані обстріли позицій навколо міста. І з півночі, і з півдня і саму "промку" також почали крити", - зазначив військовий.

За словами Барабаша, ближче десь до 5:30-6:00 почали бити по місту. Великими силами росіяни вчора штурмували, для цього було використано десятки одиниць броньованої техніки, проте ЗСУ вже спалили значну частину.

Також захисник уточнив, що окупанти вчора кинули в атаку під 2000 особового складу. Ситуація на цьому напрямі й досі дуже непроста.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на тлі різкої активізації росіян на сході, особливо в районі Авдіївки, президент України Володимир Зеленський заявив, що настав завершальний період цієї війни. Також стало відомо, що Зеленський уперше візьме участь у засіданні формату "Рамштайн". Про що каже ескалація на російсько-українському фронті? Чи пов'язано це із загостренням на Близькому Сході? Чи слід чекати на проривні військові рішення від наших партнерів? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чому росіяни різко пішли в атаку на Авдіївку: в Інституті вивчення війни назвали причину.