Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія використовує на полі бою тактику Першої світової війни. У чому загроза для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія використовує на полі бою тактику Першої світової війни. У чому загроза для ЗСУ

Росія на фронті намагається використати тактику глибокого бою, щоб швидко прорвати оборону ЗСУ, захопити нові території, та закріпитися на них, розповідає військовий оглядач Костянтин Машовець. За його словами, наразі Україна протидіє їй

14 лютого 2024, 19:46
Поділіться публікацією:

Як відзначив Костянтин Машовець, теорія глибокого бою є продуктом радянського оперативного мистецтва, яка була розроблена ще в 1920-1930-х роках. Його суть полягає в атаках на всіх ешелонах за допомогою артилерії, авіаударів і атак на тили в поєднанні з фронтальними атаками з метою прориву оборонних ліній противника. При цьому всі плани розробляються таким чином, щоби не просто захопити нові території, а і "убезпечити" їх від повернення.

Росія використовує на полі бою тактику Першої світової війни. У чому загроза для ЗСУ

Костянтин Машовець

Разом з тим Машовець відзначив, що нанесення Силами оборони ударів по цілях на оперативній глибині не дозволяють окупантам досягти оперативного рівня раптовості, необхідного для прориву українських ліній і проведення операцій глибокого бою.

При цьому експерт підкреслив, що можливості Сил оборони на полі бою, які позбавляють російські сили можливості відновити маневр на російських умовах, значною мірою залежать від надання західної військової допомоги. За його словами, наразі українські війська мають переваги в контрбатарейних технологіях і можливостях нанесення ударів середньої і великої дальності.

Машовець нагадав, що країни Заходу уже надали 155-мм артилерійські системи і боєприпаси, які є здатними вражати цілі на більш великих відстанях, ніж радянське обладнання, а також контрбатарейні радарні системи, які забезпечили українським силам переваги в прицілюванні. Надані Заходом системи середньої і великої дальності, включаючи HIMARS, ATACMS і ракети Storm Shadow/SCALP, дозволили українським військам досягти значних успіхів, зокрема, звільнити західний берег Херсонської області і завдати серйозної шкоди Чорноморському флоту Росії.

Разом з тим, підкреслює Машовець, українські війська не зможуть зберегти ці переваги без подальшої допомоги з боку країн-партнерів у найближчій та середньостроковій перспективі. Окрім того, він додав, що військове командування РФ теж навчається, а російські сили активно розробляють власні технології для протидії українським можливостям і розвивають свої, включаючи системи РЕБ, морські безпілотники, системи бойового управління.

Тобто, підкреслив військовий оглядач, Україна втратить свої нинішні переваги на полі бою, якщо західні країни, зокрема США, передчасно припинять допомогу в сфері безпеки до того, як зусилля з відродження оборонно-промислової бази зроблять її самодостатньою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів, яка зараз ситуація на фронті. За його словами, противник пішов у наступ на всій лінії фронту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини