Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія використовує фейки, щоб звинуватити США та Україну у власних злочинах
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія використовує фейки, щоб звинуватити США та Україну у власних злочинах

Пропагандистські ресурси РФ активно поширюють заяву про те, що Україна нібито «з подачі» США готує «інсценування російського ракетного удару по дитячому закладу на підконтрольній Києву території»

16 вересня 2024, 13:01
Поділіться публікацією:

У Центрі протидії дезінформації розкрито черговий пропагандистський наратив, який активно розповсюджується російськими медіа. Згідно з заявою російської служби зовнішньої розвідки, Україна за підтримки США начебто готує інсценізацію ракетного удару по дитячому закладу на території, контрольованій Києвом. 

Росія використовує фейки, щоб звинуватити США та Україну у власних злочинах

Російські фейки: Як Москва інсценує власні злочини

Однак, згідно з інформацією Центру, ці твердження не мають під собою реального ґрунту і є частиною ширшої кампанії Кремля, спрямованої на дискредитацію України та її союзників. 

“Пропагандистські ресурси рф активно поширюють заяву служби зовнішньої розвідки країни про те, що Україна нібито "з подачі" США готує "інсценування російського ракетного удару по дитячому закладу на підконтрольній Києву території". Подібні вкиди росіян – це відверта дезінформація, яка не має нічого спільного з реальністю та може свідчити про підготовку ворогом чергових ударів по цивільних об'єктах”, — йдеться в повідомленні Центру. 

Росія використовує фейки, щоб звинуватити США та Україну у власних злочинах - фото 2

Завдяки масовій пропаганді, російська сторона намагається виправдати свої військові злочини, які були документально підтверджені міжнародними спостерігачами та правозахисними організаціями. Наприклад, звірства у Бучі та ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит", які російська пропаганда називає "провокаціями", стали жахливим свідченням злочинів проти людяності.

Центр протидії дезінформації закликає українців та міжнародну спільноту не ігнорувати ці спроби впливу, а активно сприяти розповсюдженню правдивої інформації та спростовувати недостовірні наративи, щоб унеможливити спроби Росії маніпулювати громадською думкою.

“Не дайте ворогу ввести себе в оману”, — написали в Центрі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини