Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія відкрила новий фронт: яке місто хочуть захопити окупанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відкрила новий фронт: яке місто хочуть захопити окупанти

Британська розвідка назвала оперативну мету російського наступу на Донбасі

21 травня 2024, 13:50 comments1883
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що Росія відкрила новий фронт у Харківській області, російський наступ на сході України продовжується. Оперативною ціллю є захоплення міста Покровська. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Росія відкрила новий фронт: яке місто хочуть захопити окупанти

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Британські розвідники встановили, що російські війська продовжували зосереджувати свої оперативні дії на напрямі на північний захід від Авдіївки, завдаючи ударів по широкому фронту по обидва боки від шосе Е50.

"Російські війська, ймовірно, досягли низки невеликих тактичних успіхів за останні 72 години, хоча, ймовірно, і дорогою ціною", — йдеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, шосе Е50 є головною лінією сполучення між захопленим Росією Донецьком та українським містом Покровськ, яке знаходиться приблизно за 30 км від поточної лінії фронту, але, ймовірно, є російською оперативною метою. Російські атаки у цьому напрямі, швидше за все, спрямовані на створення помітного розколу українських сил на Донеччині.

Зазначається, що на північ від Бахмута, в районі міста Сіверск, українські сили повідомили про тяжкі зіткнення з російськими військами 18 та 19 травня 2024 року, під час яких було обстріляно українські позиції у Білогорівці, Веркнокам'янському та Роздолівці.

"Досягнення Росії у цій галузі залишаються дуже обмеженими", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — удари по РФ та війська НАТО в Україні: що дав зрозуміти Захід, з чим поки що складнощі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини