Росія вдарила ракетою КНДР по Київські області: Зеленський відреагував

Володимир Зеленський прокоментував ракетний удар Росії 11 серпня, під час якого було вбито маленького хлопчика та його батька.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ракетний удар Росії по київській області. За словами президента, Росія використала для атаки ракету Північної Кореї, яка вбила цивільних в Україні.

Володимир Зеленський розповів, що російська атака в ніч на 11 серпня вбила двох людей – 4-річного хлопчика та його батька. Ще кілька людей постраждали від нападу РФ, зокрема 12-річний хлопчик. За словами Зеленського, Росія могла використати для атаки ракету з КНДР.

"За попередньою інформацією, росіяни застосували північнокорейську ракету, і це був черговий свідомий терористичний удар проти України. Піротехніки продовжують працювати, щоб встановити точні дані щодо цієї ракети", - сказав Зеленський.

Зеленський розповів, що лише цього тижня Росія вдарила по Україні понад 30 ракетами, а також використала близько 800 керованих авіабомб.

"Росіяни не мають жодних географічних обмежень на застосування такої зброї – із перших днів повномасштабної війни вся територія нашої держави під загрозою постійних ударів", - додав президент.

За його словами, Україна потребує не лише повітряного щита для захисту від російського терору, але й зняття обмежень від партнерів, щоб завдавати ударів по військових об’єктах на території Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли про українського журналіста Віталія Портникова, який назвав дві основні цілі з якими Путін їздив до Північної Кореї для зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Також "Коментарі" писали про найбільш ризиковане рішення Зеленського під час війни в Україні.