Росія стирає з лиця землі Курську область: деталі

Кремль не шкодує кабів для ударів по своїй же території

Російське командування продовжує демонструвати, що готове знищувати все живе не лише на території України, а й на своїй території, яку сьогодні контролюють ЗСУ. Мова про райони Курської області, що межує з Україною. Російські війська активно б'ють керованими авіаційними бомбами територією Курської області. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Генерального штабу Збройних сил України, опублікованому в соцмережі Facebook.

Зазначається, що лише з початку доби було зафіксовано 16 авіаударів, під час яких росіяни застосували 27 таких бомб.

"Продовжується операція в Курській області. Авіація ворога продовжує завдавати ударів керованими авіаційними бомбами по своїй території. Наразі відомо про 16 авіаційних ударів із застосуванням 27 КАБ", - повідомили в українському Генштабі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - британський експерт, науковий співробітник естонського Міжнародного центру оборони та безпеки Джеймс Шерр в інтерв'ю західним ЗМІ заявив, що операція ЗСУ на території Росії в Курській області змінила ситуацію у війні. Втім, щоб бути готовим до вагомих поступок, путінський режим має опинитися на межі поразки.

Британський експерт визнає, що прорив кордону – добре проведена загальновійськова операція, яке приголомшує застосування того, чого явно не вистачало в українському наступі влітку 2023 року: координації артилерії, дронів, бронетехніки, ППО, піхоти, розвідки та спецназу.

За його словами, це був класичний приклад оперативного маневру: сміливий удар через слабке місце лінії ворога у тил його розгортання. Зрештою операція була задумана і виконана в умовах майже повної несподіванки.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Москві знали про операцію ЗСУ у Курській області: The Guardian дізналося нові деталі.