Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія спробує організувати новий наступ в Україні: у США назвали дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія спробує організувати новий наступ в Україні: у США назвали дату

Американські експерти ISW припускають, що цього літа росіяни підуть у новий наступ

16 березня 2024, 07:37
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська, швидше за все, навесні продовжать спроби локальних атак, а також спробують підготуватися до нового наступу, який має відбутися влітку 2024 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни ISW.

Росія спробує організувати новий наступ в Україні: у США назвали дату

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що надання допомоги Україні від країн Заходу у сфері безпеки, ймовірно, відіграє вирішальну роль у здатності ЗСУ утримувати позиції та відображати нові наступи армії РФ у найближчі місяці.

На думку експертів ISW, російські сили спробують зберегти темпи своїх наступальних операцій по всій лінії фронту, щоб перешкодити українським військам стабілізувати свої оборонні лінії.

Аналітики вважають, що російські сили продовжать використовувати переваги, що надаються наявністю ініціативи на всьому театрі військових дій, для динамічної переоцінки своїх наступальних зусиль цієї весни та влітку, ймовірно, сподіваючись скористатися можливими слабкими місцями в обороні України.

Зазначається, що окупанти можуть спробувати зберегти темп своїх наступальних операцій із будь-якими втратами, щоб скористатися нестачею української техніки до того, як до країни прибуде обіцяна західна допомога у сфері безпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Еммануель Макрон продовжує робити досить гучні заяви в ракурсі російсько-української війни. Він не відкидає відправлення французьких військових до Одеси, запевняє, що Європа робить все можливе, щоб допомогти Україні перемогти Росію, повернувши всі свої території, включаючи Крим, спокійно реагує на чергові ядерні загрози Путіна. Тим часом керівництво Німеччини ніяк не наважиться передати Україні далекобійні ракети Taurus, хоч надає найпотужнішу підтримку серед інших європейських країн. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" процеси, які останнім часом відбуваються в Європі в ракурсі російсько-українського протистояння.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини