Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія розпочала військові навчання поруч із кордонами НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія розпочала військові навчання поруч із кордонами НАТО

На Балтиці

17 квітня 2023, 18:05
Поділіться публікацією:

Військові навчання із залученням сил Балтійської військово-морської бази Балтійського флоту розпочалися в Калінінградській області Росії. Про це повідомляють "Коментарі". У РФ ці навчання називають "плановою перевіркою".

Росія розпочала військові навчання поруч із кордонами НАТО

Калінінградська область РФ оточена країнами НАТО - Литвою та Польщею

У маневрах задіяно близько 10 надводних кораблів, катерів та суден забезпечення, понад 1500 військовослужбовців, повідомила прес-служба Балтійського флоту РФ.

"На першому етапі навчання, що проводиться відповідно до планової перевірки перевірки флотського об'єднання за підсумками зимового періоду навчання, у підвищені ступені бойової готовності наведено органи військового управління Балтійської ВМБ, низку корабельних з'єднань, а також окремі військові частини флоту, що беруть участь у навчанні", — розповіли у прес-службі.

Раніше стало відомо про проведення військових навчань у Швеції НАТО та союзниками альянсу. Мета навчань — відпрацювання протидії збройному нападу на Швецію. У них візьмуть участь 26 тисяч військовослужбовців із Австрії, Великобританії, Німеччини, Данії, Латвії, Литви, Норвегії, Польщі, США, України, Франції, Фінляндії, Швеції та Естонії. Основні операції відбудуться у прикордонних районах Південної та Північної Швеції, а також на острові Готланд, розташованому у Балтійському морі.

Крім того, РФ провела "раптову перевірку" готовності Тихоокеанського флоту і має намір провести ракетні навчання в районі південних Курил. У зв'язку з чим Японія, яка не визнає суверенітет Росії над цими територіями, заявила протест РФ.

Тим часом політолог припустив, яке головне завдання "зливу" про контрнаступ ЗСУ. Мета Росії – зірвати постачання зброї від Заходу для України. Також країна-агресорка хоче показати американцям, що США безпосередньо беруть участь у війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини