Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія програє на кіберфронті, - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія програє на кіберфронті, - політолог

Цього року Служба безпеки України успішно відбила 4,5 тисячі хакерських атак росіян

30 грудня 2022, 15:45
Поділіться публікацією:

Сподівання росіян про перемогу в кібервійні не справдились через ефективну роботу СБУ, — зазначає політолог Олексій Голобуцький, пишуть "Коментарі".

Росія програє на кіберфронті, - політолог

СБУ відбила 4,5 тисячі хакерських атак росіян

Як переконує експерт, завдяки Службі безпеки український кіберфронт жодного разу не "просів" під натиском Російської Федерації. Серед основних мішеней ворога були й вітчизняні енергетичні об’єкти.

"Мета "погасити Україну" мала втілюватися на двох фронтах. "Російські хакери" — до початку повномасштабної війни були одним з брендів Кремля. І саме вони мали атакувати мережі критичної інфраструктури та банківської системи. Однак з тріском провалились – завдяки кіберПВО від СБУ", — каже Голобуцький.

За даними Кібердепартаменту служби, кількість лише останніх атак йшов на сотні, а 30 із них могли стати дійсно критичними, але їх вчасно відбили. "Загалом кількість хакерських атак на Україну – колосальна. За цей рік спецслужба відбила понад 4,5 тисяч кібнападів – це втричі більше, ніж у 2020 році", — повідомив Голобуцький.

Експерт акцентує, що сотні нападів на енергооб’єкти для українців пройшли не помітно, а росіяни масштабно не досягли своєї мети "потушити" всю Україну.

"Знаю з декількох джерел, що іноземні спецслужби сьогодні досліджують і аналізують, а заодно і вчаться на українських прикладах, бо ніколи не стикалися із подібними загрозами. А на кіберів СБУ та ІТ-армію волонтерів дивляться, як на восьме чудо світу. Міф про непереможних російських хакерів розвіявся, так само як і образ "другої армії світу", — резюмує політолог.

На базі Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ функціонує система управління подіями інформаційної безпеки (SIEM), яка моніторить події в режимі реального часу та дозволяє аналізувати стан ще й інформаційної безпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні посилили відповідальність за кіберзлочини: яке покарання передбачено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини