Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія поставила на кін все: у Силах оборони розкрили мету загарбників
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія поставила на кін все: у Силах оборони розкрили мету загарбників

Росіяни прагнуть вийти якомога швидше на кордони Донецької та Луганської областей

сьогодні, 17:35
Поділіться публікацією:

Російські війська активно намагаються вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, що призвело до збільшення інтенсивності бойових дій на фронті, повідомив в ефірі Freedom речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

Росія поставила на кін все: у Силах оборони розкрили мету загарбників

Бої в Донецькій області

За словами Братчука, Росія задіяла всі наявні ресурси для підтримки темпів наступу, який триває вже понад рік. Наступальні операції, зокрема в Донецькій та Харківській операційних зонах, тривають уже 13 місяців. Війська РФ використовують величезні запаси техніки радянських часів, щоб підтримувати активність наступальних дій.

"Росія поставила, скажімо так, на кін нинішньої осені практично все, що в неї є, тому намагається підтримувати ось такі темпи наступів, інтенсивність бойових зіткнень протягом уже дуже великого періоду", — сказав речник.

Братчук також повідомив, що за останній рік російські війська просунулися лише на 38 кілометрів на Покровському напрямку. Він підкреслив, що, незважаючи на затримки західної допомоги Україні та тривалі дискусії у США щодо підтримки, українським силам вдалося стримати ворога, завдаючи йому значних втрат. Росія, за його словами, наразі використовує всі свої резерви, щоб виконати завдання вийти на кордони Донецької та Луганської областей.

Окремо Братчук відзначив успіхи Збройних Сил України на інших напрямках, зокрема в Срібнянському лісі Луганської області, а також на Харківському напрямку, де українським військам вдалося відкинути ворога від його позицій.

Крім того, спікер зазначив, що Росія знищує інфраструктуру міст Торецьк і Селидове в Донецькій області, а також обстрілює населені пункти в Курській області РФ. За словами Братчука, хоча в Росії ще є запаси озброєння та боєприпасів, їхні ресурси не є нескінченними. Втрати техніки й особового складу поступово стають критичними, і російська економіка не встигає заповнювати ці втрати. Він також зазначив, що погодні умови погіршують можливості використання механізованих підрозділів ворога.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, які території хоче захопити РФ до президентських виборів в США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини