Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія попросила захисту США від ЗСУ: чого злякалися росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія попросила захисту США від ЗСУ: чого злякалися росіяни

Розмова між Москвою та Вашингтоном відбулася з ініціативи російської сторони

6 серпня 2024, 13:24 comments1393
Поділіться публікацією:

Російське Міністерство оборони просило Департамент оборони США переконати Україну не проводити операції на День ВМФ у Росії. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Мілітарний".

Росія попросила захисту США від ЗСУ: чого злякалися росіяни

США та РФ. Фото з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, за даними російської сторони, українські спецслужби готували в Росії атаку на День ВМФ 28 липня, коли на параді в Петербурзі виступали Володимир Путін та голова Міноборони Андрій Білоусов.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що російський міністр оборони Андрій Білоусов особисто дзвонив до міністра оборони США Ллойда Остіна з цього питання.

Як стверджує Рябков, Ллойд Остін був вкрай здивований цими звістками, але сприйняв їх досить серйозно. Після цього Вашингтон нібито зв'язався з Києвом і попросив не робити запланованої атаки.

Рябков зазначив, що телефонна розмова двох міністрів мала позитивний результат для Росії та допомогла уникнути подальшої ескалації.

"Сигнал нашого військового керівництва та міністра оборони американському колезі, мабуть, мав вплив", — заявив він.

Про можливу атаку України на день ВМС РФ із посиланням на свої джерела писало також видання New York Times, зазначаючи, що під час телефонної розмови Білоусов розповів Остіну, що Москва виявила підготовку України до "таємної операції" проти РФ.

Видання зазначало, що досі незрозуміло, чи справді Україна планувала операцію, яку повідомляв Білоусов. однак, за словами російського дипломата, якби українську операцію було здійснено, то це мало б нібито призвести до "некерованого конфлікту" між РФ і США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські ракети полетіли на військових США: що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини