Росія погрожує новим винищувачем-носієм "Кинджалів": у ЗСУ розповіли, чи варто боятися

У Повітряних силах вважають, що головне не платформа, а кількість ракет, які мають окупанти

Російські окупанти погрожують Україні новим винищувачем МіГ-31І, який є носієм ракет "Кинджал". Однак у Повітряних силах заявляють, що головне не платформа, а кількість ракет, які має противник. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Під час візиту глави КНДР Кім Чен Ина до Росії міністр оборони РФ Сергій Шойгу похвалився північнокорейському диктатору, що відтепер росіяни зможуть застосовувати "вдосконалений" винищувач МіГ-31 для ударів ракетами "Кинджал".

Російські пропагандисти зазначали, що головна відмінність МіГ-31І від МіГ-31К – автоматичний режим пуску ракет. Так, на МіГ-31К пілоти повинні вручну вводити необхідну інформацію до бортової апаратури для пуску "Кинджала". Водночас на МіГ-31І бортова апаратура нібито дозволяє зробити пуск "Кинджала" за заданими параметрами "в автоматичному режимі без участі пілота".

При цьому Ігнат зазначив, що останнім часом в Україні не було тривог через зліт винищувача МіГ-31К.

"Літак для будь-якої ракети - це платформа. Звичайно, і від літака багато залежить, але ракету програмують на землі. А літак її піднімає і запускає. Варто більше говорити про наявність самих ракет "Кинжал", скільки вони можуть собі дозволити", - висловився. спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - затягування війни явно не на користь російського диктатора Володимира Путіна. Тому що український народ зуміє встояти далі за Кремль. Таку заяву під час засідання "Рамштайн-15" зробив міністр оборони США Ллойд Остін.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Пентагоні зробили заяву про постачання танків Abrams: коли будуть в Україні.