Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія почала підземну війну: яких успіхів зуміла досягти
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія почала підземну війну: яких успіхів зуміла досягти

Війська окупантів будують підземні тунелі і виходять в тил українських позицій

2 липня 2024, 20:10
Поділіться публікацією:

Російські війська будують підземні тунелі, щоб проникнути за лінію фронту в Україні та атакувати позиції ЗСУ, про це повідомляє Newsweek, посилаючись на заяву Міністерства оборони РФ.

Росія почала підземну війну: яких успіхів зуміла досягти

Окупанти

За інформацією відомства країни-агресора, штурмові підрозділи в Донецькій області захопили великий опорний пункт українських збройних сил на східній околиці села Північне, використовуючи підземний тунель.

В повідомленні Міноборони РФ йдеться про те, що військовослужбовці підрозділу нібито потай розчистили та використали тунель довжиною понад 3 кілометри вздовж каналу Сіверський Донець і вийшли в тил добре укріпленого опорного пункту з довготривалими вогневими точками та підземними укриттями.

Після цього росіяни, буцімто, через тунель забезпечували свої штурмові загони боєприпасами, зброєю та продовольством. Згідно з інформацією Міноборони РФ, російські війська, використовуючи елемент раптовості, нібито повністю захопили опорний пункт, змусивши супротивника здатися або покинути позиції і відступити.

За інформаціє видання, ця тактика окупантів не нова — про використання росіянами проритих тунелів українські сили повідомляли ще восени минулого року під час боїв за Авдіївку. Тоді в ЗСУ зазначали, що тунелі дозволяють противнику маскуватися і несподівано з'являтися поруч із українськими позиціями.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав", що КНДР нібито має направити в Україну свої інженерні війська. На думку експертів, вони будуть рити тунелі, щоб допомогти окупаційним російським військам просуватися на фронті та заходити в тил українських позицій. Вважається, що корейські військові нібито майстри в такій справі у вміють вести "підземні війни".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини