Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія підпалила сама себе: від обстрілів на Сумщині пожежу понесло в бік противника
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія підпалила сама себе: від обстрілів на Сумщині пожежу понесло в бік противника

Внаслідок ворожого обстрілу по Краснопільщині Сумської області загорівся ліс. Про це повідомляють «Коментарі» з посиланням на Telegram голови Сумської обласної військової адміністрації Дмитра Живицького.

3 вересня 2022, 15:13
Поділіться публікацією:

Внаслідок ворожого обстрілу по Краснопільщині Сумської області загорівся ліс. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Telegram голови Сумської обласної військової адміністрації Дмитра Живицького.

Росія підпалила сама себе: від обстрілів на Сумщині пожежу понесло в бік противника

Пожежа на Сумщині. Фото: Телеграм Дмитра Живицького

Голова ОВА повідомив, що усього росіянами було проведено три обстріли різних територій громади, внаслідок одного з них загорівся ліс.

Утім пожежу не було можливості загасити, адже палало на самому "нулі" і був великий ризик для рятувальників потрапити під ворожий обстріл.

"Та сама природа теж воює за Україну: вітер був у бік росії і вогонь перекинувся на ту сторону, доставивши росіянам чимало клопоту від наслідків свого ж обстрілу", – зазначив Дмитро Живицький.

Загалом, на території України вигоріло близько гектару, серед яких ліс і поле. Наразі на нашій території пожежі немає.

Росія підпалила сама себе: від обстрілів на Сумщині пожежу понесло в бік противника - фото 2

Варто зазначити, що у зв’язку з погодними умовами, на території України протягом трьох діб буде загроза пожежної небезпеки. Про це попереджають у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Так, 3-5 вересня у північних, центральних, Рівненській, більшості районів Волинської, Львівської, Хмельницької, Тернопільської, Донецької, Херсонської областей та Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Незважаючи на це, вже сьогодні вранці росіяни не зупинилися завдавати ударів по Сумщині, хоча ніч була тихою, жителі Великописарівської громади нарахували 5 мінометних прильотів о пів на дев'яту ранку.

За інформацією голови Сумської ОВА Дмитра Живицького, обійшлося без жертв та руйнувань.

Нагадаємо,що 1 вересня протягом дня окупанти обстріляли п'ять громад Сумщини, було зафіксовано понад 100 прильотів. Росіяни здійснили сім обстрілів п'яти громад області – Краснопільської, Новослобідської, Зноб-Новгородської, Есманської та Кириківської.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини