Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія підготувала нову зброю для фронту. Стало відомо, які цілі вона може вразити
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія підготувала нову зброю для фронту. Стало відомо, які цілі вона може вразити

Україна готується, що незабаром може отримати винищувачі F-16, проте до цього також готується і країна-агресор Росія, відзначив в ефірі 24 каналу військовий експерт Петро Черник. За його словами, С-500 зможуть боротися із винищувачами

23 квітня 2024, 21:04 comments3196
Поділіться публікацією:

Міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу заявив, що на фронті в Україні з’являться комплекси С-500. При цьому, як відзначив Петро Черник, за допомогою цих комплексів ворог зможе вести повноцінну боротьбу із американськими винищувачами F-16, на які очікує Україна.

Росія підготувала нову зброю для фронту. Стало відомо, які цілі вона може вразити

ЗРК С-500

Разом з тим, експерт відзначив, що країна-агресор декларує, що їх новітня система має можливість працювати у межах 200 кілометрів. При цьому військовий експерт відзначив, що ці зенітно-ракетні комплекси мають буферну зону, саме тому вони не можуть підійти на відстань ближче ніж 50 кілометрів.

Якщо ж вони підійдуть на цю відстань, каже Черник, то треба мати на увазі, що мова йде про надзвичайно великий комплекс. Наприклад, його ракета має довжину до семи метрів, сам же комплекс завдовжки до 15 метрів.

"Це чудова ціль для українських безпілотних систем",
— заявив Петро Черник.

Окрім того, за його словами, американські винищувачі F-16 мають в своїй комплектації ракету "повітря – земля" AGM-158 JASSM. Також проти новітнього російського коплексу можуть бути використані ракети та Maverick або AGM-88 HARM, яка має дальність завдання ударів 150 кілометрів.

Також Черник стверджує, що окупанти мають серйозні проблеми з цілепокладанням та цілезасіканням. За його словами, наразі немає підтвердження, щоб ворог міг масово збивати українську авіацію.

"Шойгу кілька разів заявляв, що вони "знищили" її практично стовідсотково, але вона продовжує працювати",
- додав військовий експерт.

Окрім того, він додав, що якби ворожі комплекси С-500 насправді були такими ефективними, як каже Шойгу, то вони вже показали б хоч якийсь рівень ефективності.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що голова Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що окупанти уже отримали перші зразки С-500.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини