Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія піде в «рознос»: названі основні страхи Заходу, які перешкоджають активній допомозі ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія піде в «рознос»: названі основні страхи Заходу, які перешкоджають активній допомозі ЗСУ

ЗСУ наразі не мають дозволу бити західною зброєю по території РФ, оскільки країни Заходу мають певні страхи щодо Росії

7 серпня 2024, 13:18
Поділіться публікацією:

Обмеження на використання західного далекобійного озброєння Україною для ударів по Росії поступово зніматимуться, заявив в ефірі Freedom політолог Ігор Рейтерович.

Росія піде в «рознос»: названі основні страхи Заходу, які перешкоджають активній допомозі ЗСУ

Війна в Україні

На його думку, затягування з отриманням Україною відповідного дозволу пов’язане зі специфікою окремих країн. Він вважає, що Сполучені Штати Америки бояться ескалації та співпрацюють з Росією у сфері ядерної зброї. Вони не хочуть закривати ці канали і побоюються провокацій з боку Росії, якщо удари будуть сприйняті як втручання країн НАТО у війну, відзначає політолог.

Німеччина, на його думку, почувається вразливішою через відсутність власної ядерної зброї. Саме через ці причини, на думку політолога, дозвіл на використання далекобійного озброєння є обмеженим. Хоча військові та багато політиків вважають, що такі дозволи мають бути надані, але країни, які про це говорять, не мають далекобійної зброї.

Рейтерович також наголосив, що Захід не проаналізував сценарій серйозної поразки Росії.

“У них є певні побоювання, що Росія піде, як кажуть, “у рознос” у зв’язку з тією поразкою, якої вона зазнає в Україні. І, відповідно, це може мати якісь дуже негативні наслідки через, знову-таки, ядерний потенціал Російської Федерації, велику кількість атомних електростанцій, які розташовані на її території, та масу інших якихось таких речей. Ось у сукупності це призводить до того, що поки що ми не маємо тих дозволів, які дійсно потрібні Збройним силам”, — сказав Рейтерович.

Однак, за його словами, Україна знайшла альтернативу, використовуючи всю зброю, яку надають партнери, а також зброю власного виробництва, що не викликає запитань з боку партнерів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ могли знищити багато російських літаків, але не отримали від США дозволу на те, щоб використати для цієї операції їй далекобійні ракети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини