Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія перетворюється на Іран: ЗМІ дізналися, що створило нові проблеми для Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія перетворюється на Іран: ЗМІ дізналися, що створило нові проблеми для Путіна

За інформацією FT, санкції США значно ускладнили переміщення грошей до Росії.

6 травня 2024, 11:52
Поділіться публікацією:

Санкції США проти банків, які фінансують торгівлю товарами для війни Росії в Україні, значно ускладнило переміщення грошей до Росії та з неї. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Росія перетворюється на Іран: ЗМІ дізналися, що створило нові проблеми для Путіна

Долар та євро. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, виконавчий указ США, запроваджений наприкінці минулого року, змусив кредиторів відмовитися від російських контрагентів та уникати операцій у різних валютах.

"Обсяги торгівлі Москви з такими ключовими партнерами, як Туреччина та Китай, скоротилися в першому кварталі цього року після того, як США націлилися на міжнародні банки, які допомагають Росії купувати найважливіші товари для допомоги у військових діях", — пише видання.

За словами чиновників і фінансистів, для того, щоб обійти обмеження, тепер потрібна мережа посередників, що зростає, що дозволяє уникнути перевірок з боку регулюючих органів, навіть якщо транзакції не мають жодного відношення до російської військової машини, при цьому збільшуються витрати на конвертацію валюти та комісійні.

"З кожним місяцем це стає все важче і важче. В одному місяці це долари, в іншому — євро; протягом шести місяців ви, по суті, не зможете нічого зробити. Логічним завершенням всього цього стане перетворення Росії на Іран", — сказав один з високопосадовців російських інвесторів, маючи на увазі жорсткі фінансові санкції проти Тегерана.

Зазначається, що ухвала США спрямована проти банків країн, які зафіксували різке зростання торгівлі з Росією після введення Заходом санкцій проти РФ у зв'язку із вторгненням в Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому санкції Заходу не заважають продовжувати війну РФ: які заходи можуть спрацювати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини