Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія "нікуди не подінеться": хто в ЄС знову закликає до переговорів Києва та Москви
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія "нікуди не подінеться": хто в ЄС знову закликає до переговорів Києва та Москви

Глава Міноборони Словаччини Калиняк заявив, що ситуація на фронті на сьогодні "заморожена", а тому "настав час говорити про переговори"

29 січня 2024, 08:35
Поділіться публікацією:

Вже зараз "настав час почати говорити про мирні переговори" України та Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі місцевого телебачення зробив міністр оборони Словаччини Роберт Каліняк, пише "Trend".

Росія "нікуди не подінеться": хто в ЄС знову закликає до переговорів Києва та Москви

Міністр оборони Словаччини Роберт Каліняк. Фото: із відкритих джерел

Міністр зазначив, що війна РФ проти України "не має військового рішення".

"Хоч би як закінчився конфлікт, Україна завжди матиме кордони з Росією. Мирні зусилля – це те, чого він потребує найбільше", — висловився Каліньяк.

Чиновник зазначив, що ситуація на фронті зараз нібито "заморожена".

"З огляду на нинішній стан військового конфлікту необхідно почати говорити про мирні переговори. До цього мають бути залучені лідери Євросоюзу та США", — заявив глава відомства.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Україна має "піти на компроміс" із Росією щодо своїх територій, щоб швидше закінчити війну. В українському МЗС відреагували на слова словацького прем'єра, вкотре наголосивши на неприпустимості територіальних поступок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окрім Угорщини, з якою Україна має багато проблем, включаючи блокування допомоги для нас від ЄС, нашої європейської та євроатлантичної інтеграції, у нас з'явилася ще одна проблема у вигляді Словаччини. Після приходу туди минулої осені до влади Роберта Фіцо військова підтримка України з боку Словаччини припинилася. Аналогічно діє Угорщина. За цю позицію, до речі, Путін уже похвалив угорське та словацьке керівництво. Як і угорський прем'єр Орбан, Фіццо виступає проти вступу України до НАТО. А нещодавно стало відомо, що Словаччина відновлює культурну співпрацю з РФ. Як Києву вирішити проблеми з Будапештом та Братиславою? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини