Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія “націлилась” на українських пенсіонерів: повідомляють про щедрі подарунки
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія “націлилась” на українських пенсіонерів: повідомляють про щедрі подарунки

Українських пенсіонерів “заманюють” до ЗСУ щедрими обіцянками: чи правда це

сьогодні, 19:38
Поділіться публікацією:

В Росії створили та поширюють черговий фейк — цього разу “під прицілом” опинилися українські пенсіонери. Нібито їх заманюють до ЗСУ путівками і телевізорами. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Росія “націлилась” на українських пенсіонерів: повідомляють про щедрі подарунки

Фото портал "Коментарі"

“Брехня: українське Міноборони через відділення Пенсійного фонду вербує пенсіонерів на військову службу, заохочуючи можливістю виграти путівку до санаторію або телевізор з великою діагоналлю. Фото такого буклета тиражують російські Telegram-канали”, — повідомили в Центрі.

При цьому правдою є те, що поширений мережею буклет є підробкою. Створити фейк в РФ, адже на офіційному сайті Міноборони, у соцмережах відомства і у Пенсійному фонді такі рекламні оголошення відсутні.

“Як з'ясували фактчекери "Укрінформ", фото чоловіка в американському військовому однострії, яке використали для фейку, можна знайти на сайтах зі стоковими картинками.  Зображення цього чоловіка у формі росіяни полюбляють використовувати для різноманітної реклами. Наприклад, він і “рекламує” головні убори для охоронців, і фігурує у публікаціях про військовий запас в рф, – додали розслідувачі”, — йдеться у повідомленні ЦПД.

Раніше російські пропагандисти поширювали фейк, що нібито “співробітники ТЦК та СП платять пенсіонерам, щоб вони здавали ухилянтів”. Усі ці й подібні російські вкиди мають на меті створити в українському суспільстві тотальну недовіру і конфлікти, які можуть послабити обороноздатність України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини