Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія може використовувати проти України нову зброю з Ірану: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може використовувати проти України нову зброю з Ірану: що відомо

Росія може почати використовувати проти України нові іранські безпілотники Miraj-532

10 квітня 2023, 18:17 comments1306
Поділіться публікацією:








З часом російські окупанти можуть почати використовувати на війні проти України нові безпілотники з Ірану Miraj-532. Про це  заявила керівник пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

Росія може використовувати проти України нову зброю з Ірану: що відомо

Нові іранські безпілотники Miraj-532 (фото з відкритих джерел)

За її словами, Росія має сьогодні  мало ракет, а тому буде змушена вишукувати нові засоби ураження.

"Цілком ймовірно, що іранські безпілотники Miraj-532 можуть бути застосовані проти України", — розповіла Гуменюк.

Вона повідомила, що Кремль може почати домовлятися з Іраном про поставки такої зброї. Але поки в Україні не реєстрували подібних спроб.

Натомість українські військові вже почали вивчати  заявлені характеристики нового іранського безпілотника, щоб ППО України вправно відпрацювала та змогла захистити своє небо.

Miraj-532 — це дрон, що може вражати цілі на відстані до 450 км і нести боєголовку вагою 50 кг. Його робоча висота 3,6 км, а у повітрі він може перебувати до 3 годин. Однією важливою перевагою цих безпілотників є те, що його можна легко та швидко зібрати та підготувати до польоту.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія збирається у себе виготовляти удосконалені іранські дрони. Москва та Тегеран розробляють плани щодо виробництва безпілотників іранського виробництва в Росії. Таке поглиблення військового партнерства викликає занепокоєння Заходу. Планується будівництво нового заводу в РФ, який міг би виготовляти щонайменше 6000 безпілотників іранської розробки для війни в Україні. Минулого місяця високопоставлена ​​іранська делегація прилетіла до Росії, щоб відвідати місце потенційного будівництва заводу та узгодити деталі щодо проєкту. Посадовці заявили, що обидві країни прагнуть створити суттєво швидший БПЛА, який може спричинити нові виклики для ППО ЗСУ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини