Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія має план як зруйнувати Україну з середини: Захід їй у цьому допомагає
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія має план як зруйнувати Україну з середини: Захід їй у цьому допомагає

Росія неминуче вийде з переговорів, звинувативши Україну в недоговороздатності, а Україна з них вийде ослабленою і розколотою

6 серпня 2024, 16:34 comments3011
Поділіться публікацією:

Поразка Росії на полі бою, а не переговори є ключем до миру в Європі, вважає громадський діяч Тарас Стецьків. Він додав, що Захід, підштовхуючи Київ до переговорів просто не розуміє, що  кремлівський диктатор Володимир Путін у жодному випадку не розглядає переговори як спосіб завершення війни. Всі сигнали про нібито його готовність до такого варіанту — це "ФСБешний розводняк для наївних".

Росія має план як зруйнувати Україну з середини: Захід їй у цьому допомагає

Переговори України і РФ

Окрім того, на думку експерта, Путін ймовірними переговорами, навіть самими розмовами про це прагне розкласти і розвалити українське суспільство зсередини, а паралельно розділити Захід в підходах до завершення війни.

Як каже Стецьків, в сучасних реаліях перебігу і динаміки російсько-української війни початок будь яких реальних мирних переговорів (з посередниками чи без) між Росією і Україною неможливий без згоди України на територіальні поступки, принаймні без фіксації актуальної лінії фронту.  Причому це не дає жодної гарантії їх успішного завершення чи якогось прийнятного компромісу.

Припустимо, говорить експерт, такі переговори розпочинаються. В процесі їх перебігу українське суспільство неминуче поділиться на дві нерівні частини: на тих, хто за мир і компроміс і тих, хто за перемогу над окупантом.

"Чим довше йтимуть переговори (а Росія їх навмисне затягуватиме), тим більше ті в Україні, хто "за мир" будуть далі ділитися і дробиться в питанні, на які компроміси можна піти, щоб припинити війну. Погодитись тільки на Крим. Чи і на Донбас теж. А може ще нейтральний статус. Може без НАТО, але з якимись гарантіями від великих держав. Варіантів буде безліч", — говорить Стецьків.

За його словами, найбільш небезпечне, що в процесі довготривалих переговорів буде відбуватися масивна демобілізація українського суспільства з рішучості до боротьби в налаштованість на будь-який компроміс. Це штука психологічна, і коли така інфекція достатньо сильно роз’їсть нас зсередини — Росія вийде з переговорів, звинувативши Україну в недоговороздатності.

"А ми опинимось в набагато гіршому становищі, ніж були на початку таких "переговорів". На додачу точно знайдеться частина суспільства, яке звинуватить Зеленського, що він, мовляв, не так вів переговори. Або ж Росія продиктує нам свої, вкрай принизливі для нас, умови миру. А посередники можуть змусити нас на це погодитись, щоб закрити українське питання. Так Росія поступала ЗАВЖДИ. І немає жодних підстав думати, ніби щось змінилося в її підлій імперській ментальності", — заявив експерт.

При цьому він підкреслив, що втрачені території вже ніколи не будуть українськими, там Україна просто зникне, тому приклад розділеної Німеччини чи Кореї в нашому випадку просто недоречний.

Експерт впевнений, що Путін через деякий час порушить будь який-мир чи перемирʼя і піде далі, бо його ціль знищити Україну і розвалити після цього Захід.

"Тому єдиним правильним рецептом завершення російсько-української війни і рецептом сталого миру є чим швидше позбутися ілюзії переговорів з путінською Росією і дати Україні всі необхідні інструменти для перемоги на полі бою. А краще стати з нею пліч-о-пліч в боротьбі проти тиранії", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у РФ заявляють, що готові на переговори з Україною на умовах, які раніше висунув Путін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини