Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія і країни Заходу перебувають за кілька кроків від конфлікту, - Мартиненко
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія і країни Заходу перебувають за кілька кроків від конфлікту, - Мартиненко

Все, що зараз відбувається, треба розцінювати як підготовку до можливих військових подій

20 квітня 2023, 18:48
Поділіться публікацією:

Як із польотами російських бомбардувальників поблизу кордонів Північноатлантичного альянсу (НАТО), так і з кораблями-“привидами” — російські екіпажі ведуть розвідувальну діяльність та готуються до можливих подій. Росія і країни Заходу перебувають за кілька кроків від конфлікту. Таку думку сьогодні, 20 квітня, в Телеефірі висловив генеральний директор “Інтерфакс-Україна” Олександр Мартиненко.

Росія і країни Заходу перебувають за кілька кроків від конфлікту, - Мартиненко

Усі дії РФ поблизу кордонів ЄС ніщо інше, як тренування

“Усе, що відбувається, зокрема з бомбардувальниками, — це тренування. Це не означає, що коли ми чуємо про те, що якийсь літак наблизився до повітряного простору, це акція для піару. Це тренування, зокрема для виявлення засобів ППО, які працюють у країн НАТО”, — сказав він.

До всього, за словами Мартиненко, це також тренуванням для екіпажів, щоб у разі наказу про початок проведення бойового завдання вони знали, що робити.

“Тому ні, звичайно, ніяких тут імітацій немає. Це наша реальність. І що стосується всіх цих кораблів, то дійсно, оскільки ми перебуваємо за кілька кроків від конфлікту Росії з країнами Заходу. Не знаю, НАТО чи не НАТО, але з окремими країнами це можливо — не можна сказати, що це нереально. Тому до нього готуються всі. Готується Росія, готуються країни НАТО. Тому все, що зараз робиться, це треба розцінювати як підготовку до можливих подій”, — наголосив Олександр Мартиненко.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві заявив, що на липневому саміті у Вільнюсі одним із важливих питань буде обговорення країнами-членами Альянсу гарантії безпеки для України, а також питання її членства в Альянсі.

Читайте також на сайті "Коментарі" – чи наважиться Путін на ядерний удар після деокупації Криму, — думка з Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини