Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія хоче взяти під контроль два українські міста: на сході посилилися обстріли
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче взяти під контроль два українські міста: на сході посилилися обстріли

Росіяни намагаються наступати на сході, але ЗСУ навіть під суцільним мінометним вогнем не дають їм просунутися

8 серпня 2023, 20:30 comments25475
Поділіться публікацією:

Загарбники з РФ  останнім часом  посилюють обстріли східних регіонів  країни.  Зараз в областях   фіксують  майже  9 тисяч обстрілів на тиждень. Окупанти мають  конкретну мету, обстрілюючи наші регіони – саме так  мають бажання   зупиняти українських військових  і не надати їм  можливість просуватись  вперед. Про це сказала заступник міністра оборони  Ганна Маляр під час  ефіру на "ICTV".

Росія хоче взяти під контроль два українські міста: на сході посилилися обстріли

Росія хоче взяти під контроль два міста (ілюстративне фото з відкритих джерел)

"Якщо минулого тижня я озвучувала цифру у близько 8 000 обстрілів за тиждень, то вже цього понеділка це вже близько 9 000 обстрілів за тиждень. Приблизно це десь 0,5 млн боєприпасів. Минулого тижня це було десь близько 400 000. Що це означає? Це означає, що вони намагаються цим суцільним мінометним вогнем зупинити наші війська. І вони крізь цей суцільний обстріл продовжують свої наступальні дії", – продовжила  заступник міністра.

Маляр стверджує, що на східних рубежах  наші  військові  мають різні результати. Найголовніші  результати українських  захисників  –  це те, що агресор не просунувся.

"Вони збільшують кількість обстрілів на сході, найімовірніше, вичерпуючи свої резерви. Це величезна ціна їхнього наступу", – зазначила заступник міністра оборони.

 Ще Ганна  Маляр  каже, що російські  загарбники ведуть "безкінечні штурми" на Бахмутському, Куп'янському і Лиманському напрямках.  Проте наші захисники  відбивають ці штурми і не дають  загарбнику йти вперед.

"Вони хочуть повернути ті позиції на Бахмутському напрямку і на північному фланзі, які ми зайняли. На південному ми поступово просуваємося, але вкрай складно. Наш наступ гальмується і суцільним мінуванням, і безкінечними обстрілами", – повідомила заступник  глави Міноборони.

Маляр стверджує, що у ворогів  намічені власні  напрямки наступів, зокрема, це східні території.

"Вони наступають на Куп'янському напрямку, Лиманському. Авдіївку вони хочуть оточити, у них це не виходить. Росіяни уже задіювали і артилерію, і авіацію. У саму Авдіївку вони не хочуть заходити. Мар'їнку теж хочуть взяти під контроль. Але на жоден метр ворог не просунувся", – завершила заступниця міністра.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Україна отримала потужну зброю проти російської армії

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини