Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готує провокації на двох напрямках: в ISW озвучили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готує провокації на двох напрямках: в ISW озвучили подробиці

Триває нагнітання обстановки, Кремль готує провокації на кордоні Чернігівської області та Придністров'я

24 лютого 2023, 07:40 comments2005
Поділіться публікацією:

Росія намагається створити умови для проведення операцій під фальшивим прапором на кордоні з Чернігівською областю та Молдовою. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росія готує провокації на двох напрямках: в ISW озвучили подробиці

РФ створює умови щодо провокацій. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначають, що 23 лютого Оперативне командування "Північ" поінформувало, що розвідка вже зафіксувала, як колони окупантів з військовою технікою без розпізнавальних знаків та особовим складом, одягненим у форму, схожу на українську, просуваються до районів кордону Чернігівської області.

У ОК "Північ" пояснили, що метою цих операцій під фальшивим прапором є спроба звинуватити війська України у порушенні територіальної цілісності невизначеної країни, маючи на увазі, скоріш за все, Білорусь.

"Можливо, Кремль готує атаки під фальшивим прапором, щоб втягнути Білорусь у війну (нагадаємо заяву Луканешка від 16 лютого про те, що Білорусь вступить у війну лише у разі нападу з боку України)", — йдеться у звіті.

ISW продовжує оцінювати, що напад Білорусі чи Росії на північні українські регіони є дуже малоймовірним, але Кремль прагне дотиснути Лукашенка або звинуватити Україну в розширенні війни, щоб підірвати підтримку Києва.

Така операція під фальшивим прапором може бути спрямована на закріплення українських сил на північному кордоні з метою ослаблення української оборони на сході України та підготовки до контрнаступних операцій.

Фахівці схожі на те, що Москва також створює інформаційні умови для проведення операції під фальшивим прапором в окупованому Придністров'ї.

В Інституті вивчення війни вказали, що 23 лютого Міноборони РФ поширило брехню про те, що українські війська найближчим часом планують здійснити збройну провокацію проти Придністров'я.

Держава-терорист переконувала, що українські сили переодягнуться як російські військові та влаштують нібито наступ на Придністров'я. У свою чергу уряд Молдови спростував звинувачення.

"Міністерство оборони РФ, ймовірно, прагнуло підняти цей помилковий наратив, щоб перекрутити попередження президента України Володимира Зеленського президенту Молдови Майє Санду про те, що Кремль готує провокації в Молдові, і його пропозиція допомогти Молдові, якщо російські сили в Придністров'ї загрожуватимуть територіям" , – додали аналітики.

Читайте на порталі "Коментарі" — послання Путіна до Федеральних зборів: кому і що спробував довести диктатор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

lera

24 лютого 2023, 16:16

Мур. Ищу парня который будет меня трахать) Парни скорострелы мимо) Я хочу удовлетворять все свои потребности и чтобы парень лизал все мои дырочки и давал в ротик. Написать в приват:------ https://e.vg/lera98


Новини