Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готує новий обстріл: Україна негайно звернулася до союзників
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готує новий обстріл: Україна негайно звернулася до союзників

Україна закликала Іспанію прискорити постачання танків та ППО

сьогодні, 13:35
Поділіться публікацією:

Україна потребує прискорення постачання засобів протиповітряної оборони (ППО) та танків. Країна-агресор не відмовилася від терористичних атак проти мирного населення і зараз активно готується до нових масштабних обстрілів. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони України, яке цитує заступника голови відомства Олександра Балануца.

Росія готує новий обстріл: Україна негайно звернулася до союзників

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Під час зустрічі з надзвичайним та повноважним послом Іспанії в Україні Рікардо Лопесом-Арандою Хагу Балануца закликав Мадрид прискорити постачання танків та комплексів ППО.

"Допомога Іспанії є важливим посиленням спроможностей України для відбиття російських атак. За можливості потребуємо пришвидшення поставки засобів ППО, зокрема Hawk. Ворог не припиняє масштабні обстріли, готується до нових терористичних атак, тому ми маємо зробити все, аби ЗРК опинилися в руках наших військових якнайшвидше", — заявив заступник міністра.

У тому ж числі Балануца висловив подяку уряду Іспанії за вже надану підтримку, яка до кінця 2024-го перевищить 1 мільярд євро, а також запросив партнерів до участі в другому Міжнародному форумі оборонних індустрій у Києві. Заступник голови Міноборони також запропонував Іспанії приєднатися до програми відновлення військових госпіталів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росії в середньому потрібно днів десять, щоб підготуватися до чергового масованого ракетного дару територією України, сказав в ефірі 24 каналу військовий експерт Роман Світан.

За його словами, вже минуло достатньо часу від останньої ракетної атаки по Україні, тож росіяни вже готові до нового удару. Тому, каже експерт, новий удар ворога відбудеться незабаром.

Експерт також припустив, що нового удару може бути завдано 25 вересня під час візиту президента України Володимира Зеленського до США, де він візьме участь у засіданні Генеральної асамблеї ООН. Світан нагадав, що Росія раніше вже завдавала ударів під час поїздок українських високопосадовців за кордон і може знову спробувати зірвати інформаційний порядок денний негативними новинами про обстріл.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини