Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія блокує дію "зернової угоди": в Україні повідомляють, що ситуація критична
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія блокує дію "зернової угоди": в Україні повідомляють, що ситуація критична

У Мінінфраструктури заявили, що росіяни блокують дію "зернової угоди"

11 квітня 2023, 19:13 comments1020
Поділіться публікацією:

Росіяни спеціально блокують вивезення зерна з України через Чорне море. Наразі ситуація критична. Про це заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрія Васьков у коментарі The Guardian.

Росія блокує дію "зернової угоди": в Україні повідомляють, що ситуація критична

Росіяни блокують дію "зернової угоди" (фото з відкритих джерел)

Посадовець розповів, що 11 квітня, представники Росії, ООН та Туреччини не проводили інспекції суден з українським зерном, що вони мають робити у рамках "зернової угоди".

Він повідомив, що Україна подала назви трьох суден з зерном для перевірки. Але росіяни їх викреслили та подали інші судна з поточної черги. Через це жоден корабель не зміг продовжити свій шлях. Такі дії рівносильні блокаді з боку Москви.

"Сьогодні ми маємо критичну ситуацію. Росіяни порушили умови Чорноморської зернової ініціативи. Вони вирішили в односторонньому порядку змінити плани українських портів. Це неприйнятно", — заявив заступник міністра.

За словами Васькова, якщо росіяни й далі будуть робити подібні дії, ціни на продовольство можуть підскочити на 15%. А ще українські фермери знову будуть змушені накопичувати зерно, яке з 2022 року, а через такі дії їм загрожують фінансові проблеми.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у чому інтерес Туреччини після продовження "зернової угоди". Головний економіст, керівник з економічних реформ Офісу простих рішень та результатів Ярослав Романчук наголошує, що Туреччина, безумовно, думає передусім про свої інтереси. І має козирні карти, навіть джокера, з управління, по суті, Чорним морем. Скільки триватиме війна, ніхто не знає, зазначає він. Скільки знадобиться ще зерновий коридор – також ніхто не знає. Але продовження відповідної угоди – явно на користь турецькому лідеру Ердогану.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

так

11 квітня 2023, 18:37

А ще українські фермери знову будуть змушені накопичувати зерно, яке з 2022 року, а через такі дії їм загрожують фінансові проблеми. Джерело: https://society.comments.ua/ua/news/warrussia/rosiya-blokue-diyu-zernovoi-ugodi-v-ukraini-povidomlyayut-scho-situaciya-kritichna-711004.html © Comments.ua які там фермери:)декйлька сімей зі статками під 200 млн дол держат все зерно України,от вони й вивозять,а тут розкудахались про бідних фермерів. Та й вся країна -тупо сімейний бізнес(


Новини