Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія била по дерев'яних "HIMARS" дорогими ракетами "Калібр" - WP
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія била по дерев'яних "HIMARS" дорогими ракетами "Калібр" - WP

Росіяни били по дерев'яних макетах HIMARS, а потім рапортували, що в українців вже практично не залишилося далекобійної зброї

30 серпня 2022, 17:07 comments1149
Поділіться публікацією:

Російські окупанти витрачали дорогі ракети "Калібр" на удари по макетах з дерева, які приймали, зокрема, передові американські ракетні системи HIMARS. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє рейтингове видання The Washington Post з посиланням на українського чиновника та американського дипломата, які погодилися дати коментар на умовах анонімності.

Росія била по дерев'яних "HIMARS" дорогими ракетами "Калібр" - WP

HIMARS. Фото: з відкритих джерел

За інформацією WP, українські воїни виготовили дерев'яні приманки, котрі через об'єктив російських безпілотників нагадували передові американські ракетні системи. Російські безпілотники передавали дані про місцезнаходження "техніки" ракетоносцям у Чорному морі, які завдавали удару макетам, приймаючи їх за потрібні цілі.

"Після кількох тижнів у польових умовах приманки "витягли" (з РФ — ред.) щонайменше 10 крилатих ракет "Калібр" – початковий успіх, який дозволив Україні розширити виробництво копій для більш широкого використання".

Видання звертає увагу, що використання приманок є однією з багатьох тактик, які застосовують Збройні сили України, щоб дати відсіч більшому та краще оснащеному супротивникові.                                                                                                            

За словами американського дипломата, на якого посилається WP, ударами по макетах можна частково пояснити, що росіяни звітували про знищення більшої кількості HIMARS, ніж взагалі отримувала Україна.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США заговорили про вибори: про що нова заява Трампа – що це означає для України. Експерти детально розібрали ситуацію для нашого видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

В'ячеслав

30 серпня 2022, 16:14

Вот це молодці ЗСУ !!!!!


Новини