Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія бачить усе, що відбувається в українському тилу: в ISW розповіли, який вихід для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія бачить усе, що відбувається в українському тилу: в ISW розповіли, який вихід для України

Аналітики вважають, що Україна сильно потребує західних систем ППО

17 травня 2024, 07:45 comments6766
Поділіться публікацією:

Українська армія відчуває гострий дефіцит зенітних систем для знищення ворожих розвідувальних дронів на передовій та в тилу. Компенсувати недолік може передача Силам оборони систем ППО західного виробництва. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росія бачить усе, що відбувається в українському тилу: в ISW розповіли, який вихід для України

Безпілотники. Фото: з відкритих джерел

Аналітики посилалися на повідомлення Королівського інституту об'єднаних збройних сил (RUSI) від 14 травня. У ньому йдеться про те, що Україна змушена була компенсувати зменшення поставок зенітних ракетних комплексів. Ця нестача дозволила російським розвідувальним дронам вільніше залітати в тилові райони країни, зокрема літати над Харковом, і оптимізувала розвідувальний вогневий комплекс російських військ.

У RUSI повідомили, що протягом більшої частини повномасштабного вторгнення досить забезпечені Збройні сили України були здатні обмежити можливості російських розвідувальних безпілотників. Але скорочення постачання зенітних перехоплювачів змусило Сили оборони приймати все більш складні рішення щодо розгортання протиповітряної оборони над критично важливими об'єктами інфраструктури в тилу або в прифронтових зонах.

У звіті ISW також нагадали, що російські війська проводили широкомасштабну повітряну кампанію проти міста Харкова під час наступальних операцій на півночі Харківської області та використали удари планерних бомб для забезпечення російських наземних маневрів в області. Також у звіті нагадали, що росіяни використали удари планерних бомб із тактичною метою під час захоплення Авдіївки.

"Українські війська потребують перехоплювачів протиповітряної оборони західного виробництва, щоб знищувати російські розвідувальні безпілотники в тилу та на передовій, а також розгромити оптимізовану російську ППО, яка забезпечує російське тактичне просування вздовж фронту", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — обстріл Харкова може суттєво скоротитися: тепер все залежить від рішення Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини