Росія атакувала Київську ГЕС: чи можна зруйнувати її ракетами і повторити долю Каховської ГЕС

У Центрі протидії дезінформації заявляють, що Росія не зможе зруйнувати Київську ГЕС за допомогою ракет

Росія не зможе зруйнувати греблю Київської ГЕС ракетами, це просто неможливо, заявив голова Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

"Щодо греблі Київської ГЕС - загроз немає. Зруйнувати її ракетами неможливо. Порівнювати з Херсонщиною не варто - там був підрив зсередини", - заявив Коваленко.

Він звернув увагу на те, що відео з ударом по Київській ГЕС активно розповсюджують у російських пабліках. При цьому експерт підкреслив, що це робиться для нагнітання паніки серед українців, не більше.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що речниця МЗС країни-агресора Марія Захарова 12 липня заявила, що нібито українська влада планує руйнування дамб Київської ГЕС і Канівського водосховища. За її словами, таким чином, українська влада хоче влаштувати провокацію проти РФ. Вона заявила, що абсолютно немає жодних сумнівів, що режим Зеленського починає чергову цинічну провокацію проти власного населення.

У Центрі протидії дезінформації прокоментували заяву речниці ворожого МЗС Марії Захарової про те, що буцімто, чинна українська влада готується підірвати Київську ГЕС. Експерти стверджують, у таких заяв є цілком конкретна мета – посіяти паніку серед українців.

При цьому відомо, що 26 серпня під час масованого ракетно-дронового удару по Україні Росія атакувала Київську ГЕС. Наразі відомо, про пошкодження на території ГЕС, проте не уточнюється наскільки вони є серйозними. Втім, відомо, що станція охоплює споруди як будівлю ГЕС, земляні греблі й дамби, бетонну водозливну греблю, суміщену з будівлею станції, з 20-ма водоскидами й судноплавний шлюз. Довжина захисних споруд становить 70 км, а найбільша висота греблі – 22 м.