Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія атакувала енергооб'єкти: які п'ять областей України опинилися під прицілом
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія атакувала енергооб'єкти: які п'ять областей України опинилися під прицілом

На Дніпропетровщині черговий електромонтер з електробезпеки отримав осколкове поранення

сьогодні, 13:36
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська не припиняють атак на енергетику України. Минулої доби було атаковано об'єкти в п'яти областях України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства енергетики.

Росія атакувала енергооб'єкти: які п'ять областей України опинилися під прицілом

Росія атакувала енергооб'єкти

Минулої доби через обстріл та бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

На Донеччині внаслідок обстрілу пошкоджено повітряні лінії, знеструмлювалася підстанція. У Харківській області через обстріл знеструмлювалися підстанції та побутові споживачі.

На Полтавщині під час повітряної тривоги відключалася високовольтна повітряна лінія, знеструмлювалася підстанція.

На Дніпропетровщині була атакована підстанція. Під час огляду окупанти знову вдарили по підстанції з дрону. Черговий електромонтер з електробезпеки отримав осколкове поранення. Його доставлено до лікарні.

Варто зазначити, що останній масштабний обстріл енергетики України був 26 серпня. Тоді російські окупанти атакували об'єкти енергетики у 15 областях України.

Через масштабні пошкодження наприкінці серпня в Україні знову почали вводити відключення світла. Протягом кількох тижнів ситуація стабілізувалася.

Читайте також на порталі "Коментарі" — НЕК "Укренерго" оцінює існуючу потужність та прогнозує споживання електричної енергії щогодини доби наступного дня. Якщо споживання перевищує виробництво, головний диспетчер української енергосистеми розпоряджається використати стабілізаційні чи екстрені відключення всім операторам системи розподілу. Без обмеження споживання можуть виникнути аварії.

Відключення поділяються на два типи: стабілізаційні та екстрені. Стабілізаційні відключення проводяться за графіком, тоді як екстрені відбуваються без попередження та певного часу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини