Росія атакувала Дніпровську ГЕС: чи є загроза прориву греблі

Рух через дамбу перекрили

Країна-агресор сьогодні вдарила по гідроспорудах та греблі на ДніпроГЕС. Як передає портал "Коментарі", про це повідомили в "Укргідроенерго". При цьому в компанії просять громадян зберігати спокій та не панікувати, оскільки загрози прориву греблі немає.

"Пожежа на станції продовжується. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики, долаючи наслідки численних авіаударів. Загрози прориву немає. Ситуація на дамбі станції контролюється", - заявила компанія.

У свою чергу радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що російська ракета потрапила до тролейбуса, який рухався через дамбу.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив, що о 4-й ранку ворог почав завдавати ударів по цивільній інфраструктурі. Цілувався за критичною інфраструктурою, яка не має жодного відношення до військових, яка забезпечує життєдіяльність наших мешканців.

"Одним із таких об'єктів є наша ДніпроГЕС. Наразі рух через ДніпроГЕС перекрито. Частина критичної інфраструктури постраждала. Рятувальники працюють і на території ДніпроГЕС та на інших енергетичних об'єктах. Трохи пізніше буде докладніша інформація", – прокоментував Федоров.

У Патрульній поліції уточнили, що рух автодорожнім переїздом греблі Дніпровської ГЕС повністю обмежений. Рух здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна – вул. Січі – вул. Таганська). А також, через Нові мости та Хортицький район. Українців просять зважати на цю інформацію при плануванні свого маршруту.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російський диктатор Путін влаштував "удар помсти" по Києву: чи невдовзі Росія знову вдарить.

Також "Коментарі" повідомляли – масований удар РФ ракетами та шахедами: що відомо після вибухів у різних містах.