Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росії вдався "банановий шантаж": Україна не отримає зброю від союзника США
commentss НОВИНИ Всі новини

Росії вдався "банановий шантаж": Україна не отримає зброю від союзника США

Еквадор відмовився поставляти радянське озброєння до України після шантажу з боку Росії.

21 лютого 2024, 11:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Еквадор, який кілька разів наголошував про готовність передати свою стару військову техніку США, а ті своєю чергою Україні, остаточно відмовився відправляти озброєння країнам, які перебувають у військових конфліктах. Про це заявила очільниця МЗС Еквадору Габріела Зоммерфельд під час виступу перед Комісією з питань прозорості Національної асамблеї.

Росії вдався "банановий шантаж": Україна не отримає зброю від союзника США

Військова техніка Еквадору. Фото з відкритих джерел

Під час свого виступу Габріела Зоммерфельд наголосила, що Еквадор не надсилатиме військову техніку Україні чи будь-якій іншій країні, де відбувається війна.

"Існує чітка вказівка президента Республіки Еквадор про те, що країна не надсилатиме жодних військових матеріалів у країну, яка бере участь у міжнародному збройному конфлікті ", — заявила Зоммерфельд та додала, що як член ООН Еквадор поважає міжнародне право та виступає за мирне вирішення конфліктів.

Нагадаємо, що у січні президент Еквадору Даніель Нобоа заявив про готовність відправити до США радянське військове обладнання на суму 200 млн доларів, яке він назвав "металолом" в обмін на сучасну американську зброю. За угодою еквадорська зброя згодом мала потрапити до України.

Росія відреагувала на такі заяви Нобоа та пригрозила заходами. Згодом російські служби заявили про проблеми з бананами з Еквадору та вказали, що можуть заборонити ввіз цього продукту. У Москві вказали, що заборона на банани коштуватиме Еквадору 754 млн доларів в рік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія зірвала контракт на поставку винищувачів до України.

Також "Коментарі" писали про генсека НАТО, який розповів, чи зможуть західні літаки завдавати ударів по території Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алекс

21 лютого 2024, 12:00

Банановая республика провела сатисфакцию своей самостоятельности...


Новини