Росії тут Вірменія не союзник: Пашинян зробив заяву про війну в Україні

Нікол Пашинян заявив, що Вірменія не є союзником Росії у питанні України, український народ – дружній вірменам

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Вірменія – не союзник Росії у питанні України та нагадав про міжнародне право щодо визнання державних кордонів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Арменпрес".

Глава уряду Вірменії нагадав, що він уже говорив, що Вірменія щодо України не є союзником Росії, і це чесна офіційна позиція його країни.

"Я про це вперше сказав два роки тому, і ми шкодуємо, що не можемо вплинути на цю ситуацію. Народ України – дружній нам народ", – заявив Нікол Пашинян.

За його словами, Алма-Атинська декларація є основою для визнання незалежності та територіальної цілісності республік, які здобули незалежність після розпаду Радянського Союзу.

Він зазначив, що Вірменія приймає Алма-Атинську декларацію, яку ухвалили, зокрема, Росія та Україна.

Вірменський прем'єр нагадав, що Біловезькою угодою Росія, Україна та Білорусь вирішили, що Радянського Союзу більше не існує, і вони стають незалежними державами та визнають кордони один одного.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Єреван поки що не ухвалив остаточного рішення щодо того, чи виходити з Організації Договору про колективну безпеку. Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян каже, що його країна поки що думає. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у рамках урядової години у парламенті, пише "Інтерфакс".

Також видання "Коментарі" повідомляло – Пашинян відповів відмовою на запрошення Лукашенка відвідати зустріч ОДКБ: подробиці.