Головна Новини Суспільство Війна з Росією Родини полонених морпіхів звинуватили Комітет Червоного Хреста: в чому справа
commentss НОВИНИ Всі новини

Родини полонених морпіхів звинуватили Комітет Червоного Хреста: в чому справа

Родини кажуть, що він проявляє тотальну бездіяльність

17 липня 2024, 19:56
Поділіться публікацією:

За зверненням родин військовополонених, а саме морпіхів, які захищали Маріуполь та потрапили в полон, народні депутати зробили запит на ім’я президента Володимира Зеленського щодо критичних проблем, з якими зіштовхуються рідні наших героїв, повідомила народна обраниця Ірина Фріз.

Родини полонених морпіхів звинуватили Комітет Червоного Хреста: в чому справа

Морпіхи

Зокрема, в запиті звертається увага на проблеми закритості та неактуальності інформації про військовополонених в особистому кабінеті родичів військовополонених та зниклих безвісти. Також на закритість інформації про передачу тіл військовополонених з території РФ.

Окрім того, вказується на необхідність посилення роботи для притягнення до кримінальної відповідальності співробітників колоній РФ та військового керівництва Росії, адже наслідки системних тортур щодо українських військовополонених очевидні.

Також родини полонених морпіхів просять посилити тиск на РФ щодо повернення некомбатантів.

"Міжнародний Комітет Червоного Хреста проявляє тотальну бездіяльність щодо дотримання прав українських військовополонених і не надає їм жодної допомоги – міжнародна організація має або розпочати нормальну роботу, або передати мандат іншій гуманітарній організації", — приводить слова родин морпіхів Ірина Фріз.

За її словами, українські полонені захисники та їхні родини мають знати, що держава піклується про них не лише отримуючи радісну новину про черговий обмін.

"Маємо постійно піднімати питання тотального порушення ерефією міжнародних правил поводження з військовополоненими: катування, тиск, залякування, насилля", — додала нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, кого сьогодні звільнили в рамках великого обміну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини