Робота вже йде: кого Україна намагатиметься обміняти з полону в першу чергу

Глава ГУР Буданов озвучив принципи, за якими проводитимуться переговори про звільнення полонених

При Координаційному штабі буде створено Громадську раду, особлива увага під час переговорів надаватиметься, зокрема, жінкам, тяжкохворим та тяжко пораненим. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов озвучив принципи, за якими проводитимуться переговори про звільнення полонених: Україна насамперед вимагає повернення тяжкохворих та тяжко поранених, а також жінок. Перевага надаватиметься тим, хто найдовше перебуває в полоні.

"Ми також докладатимемо максимум зусиль для повернення цивільних бранців. Зокрема, тих, хто перебуває в неволі з 2014 року. Особливу увагу – захисникам Маріуполя і, зокрема, тим, хто захищав "Азовсталь". Також не забуватимемо про кримських татар", – заявив головний український розвідник.

Нагадаємо, 15 серпня голова СБУ Василь Малюк повідомив, що до переговорної групи, яка від імені Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими займається підготовкою обмінів, увійдуть представники Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони, Міністерства внутрішніх справ, Служби зовнішньої розвідки та омбудсмена.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ситуація в Курській області РФ, де просуваються українські військові, змусила російську сторону виявляти ініціативу щодо обміну військовополоненими. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець.

Також видання "Коментарі" повідомило – Кирило Буданов озвучив підрахунки росіян: на скільки Україні вистачить мобілізаційного ресурсу.