Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рішення щодо виходу з Вугледару залежить від обставин на фронті: думка військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення щодо виходу з Вугледару залежить від обставин на фронті: думка військових

Командування розглядає можливість виведення військ з Вугледару, залежно від ситуації — Іван Тимочко

сьогодні, 19:02
Поділіться публікацією:

Вугледар, що опинився в епіцентрі військових дій, може стати ареною нового військового рішення. Голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко повідомив, що командування розглядає можливість виводу військ з міста, залежно від розвитку подій на передовій.

Рішення щодо виходу з Вугледару залежить від обставин на фронті: думка військових

Українські військові не тікають з Вугледару / фото 3 ОШБр

За словами Тимочка, ключовим фактором стануть реальні сили та можливості, які будуть у розпорядженні українських військ.

"Досить легко сказати, що війська мають відійти, але насправді провести операцію виводу військ надзвичайно складно", - зазначив він в ефірі "КИЇВ24".

Командування уважно стежить за діями ворога, який, крім ведення активних бойових дій, також намагається використовувати ситуацію у Вугледарі для створення інформаційного прецеденту та ескалації напруги в регіоні. Тимочко підкреслив, що незважаючи на політичні заяви, насправді місто залишається під контролем і на флангах не вдалося встановити повне домінування, що змусило противника атакувати більш прямолінійно.

Водночас, якщо буде ухвалене рішення про вихід, важливо розуміти, що це станеться без широкої публічності. 

"Якщо командування ухвалить рішення щодо виходу військ з Вугледару, то дуже важливо розуміти, що воно відбуватиметься не на камери і про це мало хто буде знати. Оскільки будь-яка інформація, яка буде з’являтися у публічному просторі про те, що війська чи то відступають, чи переміщуються, чи підтягаються резерви може нести велику загрозу і ризики для українських військ", — наголосив Тимочко.

Військовий також згадав про спроби ворога проникнути в міську забудову з району Павлівки, де українські сили неодноразово відбивали атаки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини