Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ зробить ще одну спробу: ISW назвали головну причину, чому Путін упевнений у перемозі
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ зробить ще одну спробу: ISW назвали головну причину, чому Путін упевнений у перемозі

Аналітики ISW вважають, що Путін продовжить переконувати Захід покинути Україну

23 травня 2024, 08:02 comments2232
Поділіться публікацією:

Багатомісячна спроба Росії переконати Захід припинити підтримку України провалилася. Україна отримала обіцяну допомогу від США та продовжує тримати оборону. Проте Кремль, ймовірно, зробить ще одну спробу переконати Захід відмовитись від підтримки Києва. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інститут вивчення війни (ISW).

РФ зробить ще одну спробу: ISW назвали головну причину, чому Путін упевнений у перемозі

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що з осені 2023 року російські війська проводили наступальні операції, метою яких було переконати Захід відмовитися від своїх зобов'язань щодо України, а тривалі дебати США з приводу допомоги, ймовірно, переконали Кремль, що його зусилля частково були вдалими, вважають військові аналітики.

Наслідки затримки військової допомоги створили умови для того, щоб російські сили досягли більших успіхів на полі бою, ніж ті, яких вони могли досягти раніше. Російське командування, ймовірно, дійшло висновку, що війська РФ зможуть знищити українську лінію фронту у найближчій чи середньостроковій перспективі.

Проте українські війська успішно заважали окупантам досягти значного оперативного прогресу та обмежували райони, де їм вдалося досягти значних тактичних успіхів.

Рішення США відновити допомогу та активізація зусиль Європи щодо мобілізації підтримки України ознаменували провал спроб Росії переконати Захід прийняти перемогу Москви, зазначають у ISW.

Хід операцій за останні сім місяців, ймовірно, переконав російського диктатора Володимира Путіна, що безперервні наступальні операції дозволять Росії поступово підкорити Україну та знищити українську державність "шматок за шматком". На думку аналітиків, Путін, ймовірно, дійшов висновку, що ослаблення підтримки Заходом України з часом стане для нього дієвою теорією перемоги, і, ймовірно, продовжить зусилля, щоб переконати Захід здатися та дозволити Росії знищити українську державність.

Також Путін і російські військові, припускають в Інституті, дійшли висновку, що Україна не зможе повернути захоплені території, і що повзуче просування Росії навіть дорогою ціною, зрештою, призведе до її спільного успіху. Ці російські оцінки спонукатимуть Путіна продовжувати війну в гонитві за остаточною повною перемогою, вважають експерти ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що змусило Путіна розпочати повторний наступ раніше запланованого: у США розкрили деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини