Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ знову просунулася на Покровському напрямку: яку ціль переслідує ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ знову просунулася на Покровському напрямку: яку ціль переслідує ворог

Загарбники за два дні відчутно наблизилися до Покровська

21 серпня 2024, 21:55
Поділіться публікацією:

Російські загарбники прагнуть захопити місто Покровськ та створити загрозу українській обороні на північ від Курахова, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

РФ знову просунулася на Покровському напрямку: яку ціль переслідує ворог

Росія продовжує наступати на Донбасі. Фото з відкритих джерел

"За останні два дні росіяни прогнозовано просунулися на Покровському напрямку. Прогнозовано йдуть удари на лінію Гродівка-Красний Яр, Новогродівка, Селідово-Мемрик. Росіян важливо взяти Покровськ та відрізати Карлівку, створивши загрозу північному фасу оборони Курахово", — зазначив Микола Мельник.

Офіцер ЗСУ відзначив, що Генштаб ЗСУ нарешті все ж таки прийняв рішення наповнити Покровський напрямок свіжими підрозділами.

"Дуже сподіваюся, що не повториться історія з новоствореними бригадами, які встановлювали рекорди із втрачених позицій за добу", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українська оборона в Донецькій області залишилася без снарядів та солдатів після наступу ЗСУ на Курську область РФ. Як повідомляє видання The Financial Times, Курська операція ЗСУ прискорила наступ Росії на Донбасі. "Це сталося, зокрема, через зняття з цієї ділянки фронту до 10 тисяч українських військових, серед яких й елітні десантно-штурмові підрозділи", — пише видання. Українські офіцери, які зараз воюють на російській території, розповіли, що пріоритет у забезпеченні боєприпасами і солдатами тепер віддається Курському напрямку.

Також портал "Коментарі" писав, що поки Росстат звітує про одиниці відсотків інфляції в РФ, російські споживачі переживають повноцінний інфляційний шок. Накопичена з початку війни інфляція в РФ, розрахована за реальним споживчим кошиком громадян, у липні сягнула 71,4%. На стільки зріс індекс цін на повсякденні товари (FMCG), включно з харчовими продуктами, напоями, мийними засобами, предметами особистої гігієни, ліками та одягом, з лютого 2022 року, випливає з підрахунків дослідницького холдингу "Ромир". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини