Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ змінила тактику ракетних обстрілів з Чорного моря: на яку хитрість пішла
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ змінила тактику ракетних обстрілів з Чорного моря: на яку хитрість пішла

Тепер ворог використовує підводні човни для запуску ракет

25 липня 2024, 13:25
Поділіться публікацією:

У Чорному морі росіяни використовують підводні човни для запуску ракет — це є нова тактика загарбників, повідомив в ефірі Freedom речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

РФ змінила тактику ракетних обстрілів з Чорного моря: на яку хитрість пішла

Ракетний удар

“На жаль, вони застосовують підводні човни, тобто вони до такої тактики перейшли… Зараз перебуває один носій 636-го проекту. З огляду на вже якусь тактику, що простежується, можна бути впевненим, що у якийсь момент він, найімовірніше, відстрілявся так само й після цього повернеться у Новоросійськ”, — сказав він.

Водночас речник підкреслив, що коли росіяни запускають ракети "Калібр" окремо, українська ППО зазвичай збиває всі ці ракети.

Саме тому, підкреслює Плетенчук, ворог частіше використовує “Калібри” у комбінованих ракетних атаках разом з іншими видами ракет.

"Просто “Калібри” виконують функцію такого собі навантаження на українську ППО. Хоча, звісно, бойова частина в нього досить велика — 450 кілограмів. І, звісно, у разі потрапляння це досить неприємний буде момент. Але, разом з тим, тактика така — або перебувати в морі завдяки підводним човнам, або вискочити з бази на зовнішній рейд, відстрілятися та швидко повернутися на базу. Таке теж вони зараз показують”, — сказав Плетенчук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, Плетенчук заявив, що в Азовському морі немає жодного російського військового корабля. За його словами, росіяни "почали щось підозрювати". Плетенчук розповів, що росіяни вивели усі свої військові кораблі з Азовського моря. Він пояснив, що причиною втечі російських кораблів стала українська атака по порому "Слов'янин".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини