Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ зібрала 70-тисячне військо: що відомо про загрозу двом великим регіонам України
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ зібрала 70-тисячне військо: що відомо про загрозу двом великим регіонам України

Розосереджуючи свої війська, РФ змушує і ЗСУ розосереджувати свої

19 травня 2024, 21:10 comments13693
Поділіться публікацією:

Малоймовірною є версія, що наступ РФ на Харків  є відволікання уваги України від іншого напрямку, де готується основний ривок. Підготувати на Сумщині та Харківщині 70-тисячне  угрупування, щоб створити  напругу є   великим ресурсом для Росії. Про це  журналістам   "Главреду"  повідомив  експерт, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

РФ зібрала 70-тисячне військо: що відомо про загрозу двом великим регіонам України

Наступ РФ на Харківщині (фото з відкритих джерел)

"Не думаю, що росіяни зібрали на Сумщині і Харківщині 70-тисячне військо для того, щоб когось відволікати. Це для противника велика кількість живої сили та техніки, яку навряд чи кинуть просто для того, щоб створювати напруження та змушувати нас підтягувати резерви", — висловивсь експерт.

Як стверджує аналітик,  головна мета  ворога   в тому, щоб розтягувати лінію фронту на 1,5 тисячі кілометрів. Це дасть їм  можливість використати власну чисельність та примусить українські сили також розосереджуватись.

"Наша розтягнута лінія оборони буде слабшою, ніж сконцентрована. Росіяни можуть це робити, тому що мають чисельну перевагу. Розосереджуючи свої війська, противник змушує і нас розосереджувати свої, тому що ми маємо хоча б якусь кількість підрозділів тримати на тих ділянках, де скупчується чи наступає ворог. Це не нова тактика, вона відома ще з часів наполеонівських війн і не змінюється – змінюються тільки засоби: зброя, амуніція, можливості", — завершив Олексій  Гетьман.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Британії спрогнозували, чи відіб'є Україна наступ Росії на ХарківщиніЗатримання  надходження  західної допомоги в Україну дало  РФ вікно можливостей для   реалізації  нового наступу на  Харківщині. Але Україна зможе його відбити. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини