Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ збирається посилити наступальні операції: в ISW назвали напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ збирається посилити наступальні операції: в ISW назвали напрямок

Експерти ISW вважають, що росіяни не відмовилися від своєї ідеї посилювати просування на Донбасі, до району Бахмута перекидається дуже багато військ

17 травня 2023, 07:14 comments5532
Поділіться публікацією:

Країна-агресор вирішила посилити свої тактичні наступальні дії в районі Бахмута, незважаючи на те, що Україна, мабуть, зосередилася там на локальних контратаках. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

РФ збирається посилити наступальні операції: в ISW назвали напрямок

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти зазначають, що так званий голова "ДНР" Денис Пушилін заявив 16 травня, що війська РФ посилили свої сили в районі Бахмута для стабілізації ситуації. Крім того, зазначили аналітики, один відомий російський воєнкор повідомив, що чотири невстановлені російські батальйони були розгорнуті на флангах навколо Бахмута, щоб запобігти українським проривам.

В ISW зазначили, що відповідні повідомлення про підкріплення узгоджуються із заявою заступника міністра оборони України Ганни Маляр від 15 травня про те, що російські війська розгортають додаткові сили повітрянодесантних військ для захисту флангів Бахмута, які, ймовірно, перекидаються з інших ділянок фронту.

"Повідомлення про перекидання російських підкріплень в район Бахмута свідчать про те, що російські війська продовжують зосереджувати там наступальні сили, незважаючи на більш широкі зусилля щодо зміни пріоритетів з метою підготовки до можливих українських контрнаступів. Російські війська також нещодавно перекинули частини 6-ї гвардійки. (20-та гвардійська загальновійськова армія, Західний військовий округ) у невстановлений район на північ від Бахмута, ймовірно, з позицій вздовж лінії Сватово-Куп'янськ", – йдеться у звіті.

Аналітики додають, що передислокація російських військ з інших ділянок фронту в район Бахмута є відповіддю на постійне занепокоєння РФ щодо стабільності лінії фронту в цьому районі на тлі подальшої деградації наступальних дій "Вагнера" з метою захоплення Бахмута. Це занепокоєння стало більш вираженим останніми днями, коли українські війська досягли обмежених успіхів навколо Бахмута, що, можливо, спонукало росіян до подальшого зосередження на тактичних наступальних діях у цьому районі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може наблизити падіння путінського режиму – чи річ у Путіні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини